Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Waarschijnlijk geen kerstpakket in 2017

Gepubliceerd: 14 December 2016 • Leestijd: 0 minuten en 30 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Geen doos, geen kaart waarmee je zelf een cadeau kunt uitzoeken. Hogeschoolmedewerkers moeten het over een jaar waarschijnlijk zonder kerstpakket stellen. In de begroting is er geen geld voor gereserveerd, bevestigde collegebestuurder Jan Roelof deze week tijdens de vergadering met de cmr.

‘Het is om de begroting sluitend te krijgen’, reageerde hij desgevraagd. Met het niet in de begroting opnemen van een kerstpakket (dit jaar een zelf uit te kiezen cadeau), bespaart de HR 200.000 euro. Mogelijk gevolg van het schrappen van het cadeau is dat de onderwijsinstituten en diensten zelf kosten gaan maken voor kerstgeschenken, suggereerde cmr-lid Petra van Gelderen.

Het collegebestuur gaat het daar begin volgend jaar in een wat breder verband met de instituten en diensten over hebben. Collegebestuurder Angelien Sanderman: ‘Hoe gaan we er bijvoorbeeld mee om als het ene instituut wel een groot feest geeft voor de medewerkers, en het andere niet? We moeten goed van elkaar begrijpen wat we doen, en geen ongelijkheid creëren.’

Tekst: Jos van Nierop
Illustratie: Demian Janssen

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Waarschijnlijk geen kerstpakket in 2017

 1. Geen positieve ontwikkeling naar mijn inziens. Vier jaar geleden kreeg ik als peercoach (16 uren op maandbasis) nog een bon t.w.v. 50 euro en een boek.

 2. Eigenlijk vind ik het systeem waarbij je zelf een cadeau kunt uitzoeken erg prettig. Beter dan een pakket waarvan je bij voorbaat al weet dat je de helft niet eet, de houten snijplank die krom trekt als je er naar kijkt, etc. dus……

  Een jaartje zonder kertpakket lukt wel, idd leuk is het niet, toch een blijk van waardering een kerstcadeau (mijn dochter is heel blij met het Duplo van de Bart Smit). Misschien is het ook handig de prestatieafspraken die we als HBO hebben afgesproken SMARTer te formuleren?

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top