Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
18 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Blog Demian: Stoptober (2), Trees of green

Gepubliceerd: 2 November 2017 • Leestijd: 1 minuten en 22 seconden • Demian Janssen Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Lieve oktober, wat ging je toch snel voorbij. 32 dagen geleden zagen we elkaar weer voor het eerst in een jaar tijd, en wat hebben we veel meegemaakt.

We hebben genoten van de laatste middagzonnetjes, waarop je geheel tegen alle verwachtingen in aan slechts een T-shirt genoeg hebt. Na het eten op het balkonnetje koffie drinken en de zon zien onder gaan, om vervolgens met vrienden over te stappen op de herfstbock. Of tijdens het werk om de twee uur gewoon even lekker vijf minuten in de frisse buitenlucht staan en om ons heen kijken.

En nu dan ineens lopen we meerlaags gekleed door de ijle herfstochtenden en regenen we nat omdat we te trots zijn voor een paraplu. Vol belofte en hoop zat je, 33 dagen geleden. Ik noemde je toen gekscherend stoptober, en zette je verjaardag op de kalender. Ik had er echt zin in, en voelde die eerste paar dagen de gezonde spanning van een nieuw begin.

Ik was dan ook zeer teleurgesteld toen je al na vier dagen je ware gezicht liet gezien. Verrassend koud was je ineens, onderweg naar huis liepen de rillingen al langs mijn rug. Als ik dan thuis aankwam, zat je vol venijn op mij wachten en drong je aan me op tot ik in slaap viel. Je frustreerde me, tot het punt dat ik je met gebalde vuisten tegemoet zag.

Maar, lieve stoptober, ook ik zat fout. Ik moet toegeven dat ik je wederom heb onderschat. Ik was vergeten hoe intens je kunt zijn, hoe moeilijk het is om routines die inmiddels al tien jaar aan het draaien zijn zomaar te onderbreken, en hoe strontziek ik van je word. Het is moeilijk om je trouw te blijven.

Het was een vreemde maand stoptober. Zowel over jou als over mezelf heb ik veel geleerd. Ik zal dan ook mijn uiterste best doen om ditmaal niets te vergeten, en me goed voor te bereiden op de volgende keer dat jouw pad het mijne kruist.

Voor altijd de jouwe, maar nu nog even niet,

Demian

 

Demian Janssen is vijfdejaars illustratie aan de Willem de Kooning Academie. Zijn hart gaat uit naar het beeldverhaal en naar redactioneel werk. Eerdere blogs van Demian lees je hier.
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top