Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
24 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Blog Ellen: Toe aan vakantie

Gepubliceerd: 2 June 2017 • Leestijd: 1 minuten en 32 seconden • Ellen Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Ik hoor het overal om mij heen, medestudenten en medestagiaires klagen erover. We zijn nu derdejaars. Hebben dus al best een eind van de opleiding achter de rug. Het begint er misschien al wel een beetje op te lijken. Mensen om ons heen geven aan dat het er nu bijna op zit. Maar zo voelt dat nog helemaal niet.

Foto van blogger Ellen van de velde, student verpleegkunde Hogeschool Rotterdam

Het is lastig om de aandacht erbij te houden. Er wordt veel gevraagd op stage- of werkplek. Het jongleren met privé, sociaal leven, sport of andere bezigheden lijkt steeds moeilijker te gaan.

Kortom: ik heb last van schoolmoeheid. Vakantie.

In eerste instantie dacht ik dat het aan mij lag, dat ik niet zo goed kon wennen na mijn Afrikaanse avontuur. Ik vond het lastig om weer aan school te wennen, aan Nederland waar je zo veel moet.

Maar blijkbaar ben ik niet alleen. Mijn klasgenoten zeggen allemaal hetzelfde. Dat ze het zat zijn, dat het moeizamer gaat. Dat is aan de ene kant een verademing – ik hoef niet te twijfelen aan mezelf. Aan de andere kant blijft het een feit dat ik nog tegen de laatste weken van dit jaar zit aan te hikken.

Zelfs voor dit blog prijken deadlines in de agenda en ik durf nauwelijks het overzicht te bekijken.

Komt het goed met de relatie met mijn agenda en alle trekkende mensen om mij heen? Vast wel, maar gemakkelijk gaat het niet. Ik ben toe aan de zomer, aan vakantie, aan minder moeten.

Geen deadlines, cijfers, reflecties en opdrachten. Wat lijkt me dat lekker. Genieten van het mooie weer zonder schuldgevoel. Kijken in mijn agenda zonder een miljoen to-do’s te zien. Utopia, here I come!

Na deze klaagzang ga ik snel over tot de orde van de dag. Bouw ik een website voor mijn Afrikaanse project, maak ik een schoolopdracht en werk ik aan een reflectie. Ik maak afspraken met vrienden en de tandarts. Ik streep de taken weg en dat geeft een prettig gevoel. Zo doorgaan, met ferme pas naar het einde van dit jaar. Hopen dat het allemaal toch op tijd afkomt en er weer voldoendes kunnen worden gescoord.

Nog even de versnelling erin en vooral doorzetten. De laatste loodjes van dit jaar zijn nou eenmaal opnieuw het zwaarst.

En dan….. terug naar Afrika! Om daar te gaan beginnen met mijn project (waarover een andere keer meer).

Vakantie kom er maar in!

Ook druk maar weer heel anders en….. in Afrikaans tempo. Vakantie.

Ellen van de Velde (49) is derdejaars verpleegkunde en liep vijf maanden stage in Tanzania. Zij is ook goudsmid en verkoopt haar sieraden op braderieën en markten. Haar eerdere blogs lees je hier.
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

 

 

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top