Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

IGO-directeur Van den Brink wordt collegelid

Gepubliceerd: 31 August 2017 • Leestijd: 0 minuten en 59 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wijnand van den Brink wordt op 1 oktober 2017 lid van het college van bestuur van de Hogeschool Rotterdam. Nu is hij nog onderwijsdirecteur van het IGO (instituut voor gebouwde omgeving) van de HR. Van den Brink vervangt collegelid Jan Roelof die met pensioen gaat.

Wijnand van den Brink

Van den Brink (geboren in 1961) is 34 jaar getrouwd en heeft twee zonen, eentje van 18 en een van 23 jaar. De oudste studeert dit jaar af aan de HR.

Carrière op de HR

Van den Brink werkt al een tijdje op de HR. Hij begint zijn HR-carrière als docent economie en in 2000 wordt hij onderwijsmanager van de opleiding bedrijfseconomie. In 2004 wordt hij instituutsdirecteur bij het instituut voor financieel management (IFM) en in 2011 stapt hij over naar IGO.

Van den Brink heeft veel zin in zijn nieuwe baan: ‘Vanuit mijn ervaring en jarenlange betrokkenheid bij de hogeschool wil ik mij als bestuurder graag inzetten om de Hogeschool Rotterdam verder te brengen in haar ontwikkeling.’

Wijnand de Verbinder

De raad van toezicht heeft Van den Brink onlangs benoemd. Voorzitter Coert Beerman is verheugd met het nieuwe cvb-lid: ‘Wijnand is goed verankerd in het onderwijs, de hogeschool en de stad Rotterdam. Hij is in zijn loopbaan bij de hogeschool een verbinder gebleken, die in staat is om een organisatieverandering te leiden. Eigenschappen die heel waardevol zijn, gezien de grote uitdagingen waar de hogeschool voor staat.’

Er wordt binnenkort een procedure gestart om een opvolger voor Van den Brink te vinden. Van den Brink vervangt op zijn beurt cvb-lid Jan Roelof die met pensioen gaat. In een afscheidsinterview vertelt hij Profielen dat hij de komende tijd vooral wil gaan golfen, Nederlandse steden bezoeken en Deens wil leren.

Lees hier het volledige afscheidsinterview met Jan Roelof.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top