Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Ingezonden: In memoriam docent Gerrit Jan Vos

Gepubliceerd: 13 March 2017 • Leestijd: 0 minuten en 55 seconden • In Memoriam Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Gerrit Jan Vos, afdelingsdocent mode aan de Willem de Kooning Academie, is afgelopen vrijdag na een kort ziekbed overleden. De WdKA schreef dit in memoriam, namens medewerkers en studenten van de WdKA.

Gerrit Jan Vos Foto: Roelof Mulder

Met ontsteltenis en verdriet hebben wij kennis genomen van het bericht dat Gerrit Jan Vos op 10 maart 2017 is overleden na een kort ziekbed. Gerrit Jan was afdelingsdocent en docent mode aan de Willem de Kooning Academie sinds 2007.

Passie, loyaliteit, artisticiteit, nieuwsgierigheid en eigenzinnigheid zijn kenmerkend voor zowel zijn persoon als zijn werk binnen de academie. Gerrit Jan was actief in de academie met een grote interesse in andere afdelingen, was betrokken bij de veranderingen die we in 2012 hebben ingezet en was met hart en ziel de wereld van mode, ontwerpen en de veranderingen, die zich daar voltrekken, toegedaan. Binnen de wereld van couture was hij een warm pleitbezorger voor meer aandacht voor mannenkleding, hetgeen hij ook in de modeafdeling van de WdKA representeerde.

De masteropleiding aan het Sandberg Instituut die Gerrit Jan volgde, betekende een nieuwe oriëntatie op het vakgebied dat hij zo goed kende en waarbinnen hij een gekend ontwerper en pedagoog was. Zijn plotselinge overlijden is ook een schok voor de collega’s van de andere mode-opleidingen in Nederland en de professionals in de mode-industrie.

Wij wensen zijn partner Bart en familie veel sterkte in deze droevige tijd en in de tijden die nog komen gaan.

Wij zullen Gerrit Jan zeer missen.

Medewerkers en studenten Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

10 Responses to Ingezonden: In memoriam docent Gerrit Jan Vos

  1. Gecondoleerd met het enorme verlies.
    Veel sterkte gewenst in de komende tijden voor de nabestaanden en collega’s!

    Selcuk Durak

  2. Gecondoleerd en héel Veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.

  3. Schmunzelnd hat er uns verlassen. Ik zou nooit zijn mooie ontdeugende glimlach vergeten en ik weet zeker dat zijn droom van een nieuw onderwijssysteem in de mode zijn weg gaat vinden. Het was heel bijzonder om samen met hem de masters studie te doen. We gaan hem allemaal vreselijk missen. Mijn condoleances aan familie en naasten en heel veel sterkte toegewenst met het verwerken van dit groot verlies.

  4. Samen met de studenten hebben we ontwerpen ontwikkeld voor oa Fashion, Ahoy! In het Maritiem Museum. Fantastische en inspirerende samenwerkingen van hoge kwaliteit. Gerrit Jan bedankt voor alles! Iedereen sterkte met het verlies, rinske jurgens

  5. Ontzettend groot verlies. Dankjewel Gerrit Jan Vos, charismatische, vriendelijke en sympathieke man met zo veel kennis. Veel van je geleerd. Vereerd om je gehad te hebben als afdelingshoofd en docent. Bedankt. X Luka

  6. Ja, ook ik zal die ondeugende glimlach niet vergeten, en ook het stralen van genot niet. Glimmen en stralen tijdens het waarnemen van de ontwikkeling en groei die studenten doormaken, de resultaten die ze neerzetten en de waardering naar ons, docenten, voor ons aandeel in die ontwikkeling. Ruimhartig en loyaal naar collega’s en studenten.
    Ooit, tijdens de hectische voorbereiding van de modeshow keek je me stralend aan en zei: ‘Sandra, wat hebben wij toch een ongelooflijk geweldige baan’, Gerrit Jan ten top!
    Ik wil je heel erg bedanken voor het vertrouwen en de geweldige samenwerking. Ook nadat ik weg was kwam ik je nog regelmatig tegen, op een fashion event of we gingen gezellig een hapje eten, het was altijd heel inspirerend.
    Wreed, dat je plotseling weg bent, ik zal je heel erg missen.
    Gerrit Jan bedankt voor alles!
    Mijn condoleances en heel veel sterkte met het verwerken van het verlies voor alle studenten, alumni, collega’s en bovenal voor Bart en familie.

  7. Alles van waarde is weerloos (Lucebert). Gerrit Jan was van waarde en niet weerloos! Hij zal worden gemist.

  8. Samen de AKI gedaan, mode. Wat een vreselijk bericht! Ongelofelijk!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top