Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated

Meer over:  

#ov-kaart #stufi #studietips #leenstelsel #buitenland #web app installeren

Klik op de cover om het magazine te lezen of pak 'm uit de bakken.

Lieve Tosca, Wat moet ik aan voor de klas?

Gepubliceerd: 10 May 2017 • Leestijd: 1 minuten en 9 seconden • Lieve Tosca

Lieve Tosca,

Nu m’n wintergarderobe te warm is, sta ik iedere ochtend vertwijfeld voor m’n kledingkast. Wat moet ik aan? Ik heb genoeg kleding, maar voel me sinds september nergens meer comfortabel in voor de klas. Op een warme dag droeg ik een (vrij braaf) jurkje waarna een student opmerkte dat hij m’n rondingen kon zien. Dat vond ik nogal confronterend. Moet ik me op warme dagen nu echt in hobbezakken kleden om de studenten niet af te leiden?

Grts, Doutzen Tentblouse

Foto van Tosca met een schoonmaak borstel

Lieve Doutzen Tentblouse,

Wat een opmerkzame student! Als hij evenveel aandacht zou besteden aan het afronden van zijn opleiding als aan jouw outfit, slaagt ie vast cum laude. Hopelijk is ie tegen die tijd ook uit de puberteit.

De hogeschool heeft in de gedrags- en integriteitscode een regel opgenomen over kleding op de HR: ‘De manier waarop ik optreed, waarop ik me kleed, gedraag e.d. is respectvol en houdt rekening met de opvattingen van anderen in de hogeschool. Dat betekent dat ik me kleed in de sfeer van het onderwijs en het beroep waarvoor ik word opgeleid. Op de Hogeschool Rotterdam wordt geen gezichtsbedekkende kleding gedragen.’

Je mag dus aantrekken wat je wilt, als het maar netjes is. En met ‘netjes’ wordt meestal bedoeld dat het schoon is, geen gaten heeft en het grootste gedeelte van je lijf bedekt. Een handige vuistregel: als je ermee naar de zondagmiddagverjaardag van je oma kan, kun je er ook mee naar school. En een strakke lange broek, een beetje decolleté of een bloot onderbeen zou geen probleem moeten zijn.

En dan zie je dus af en toe de vorm van een bil of een borst en dat is oké. Een mooi stukje opvoeding voor iedereen in je klas. Vrouwen hebben nou eenmaal rondingen en die staan los van hun professionele kwaliteiten. Rondingen horen bij een vrouwenlijf zoals een piemel bij een mannenlijf. En hoe hinderlijk het ook is om zonder enige aanleiding geseksualiseerd te worden, het zal vast vaker gebeuren, al zeggen de meeste studenten het niet. Laat je er niet al te veel door beïnvloeden en trek gewoon iets leuks aan.

Lfs Tosca

Heb je ook een vraag voor Lieve Tosca?
Mail dan naar t.sel@hr.nl
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een maandelijkse update.

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over ons spelregels

Recente artikelen

Back to Top