Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
27 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

RICC, dag 3: HR-team niet in de kwartfinale

Gepubliceerd: 16 November 2017 • Leestijd: 2 minuten en 13 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het HR-team ligt uit de Rotterdam International Case Competition. Eerder verkoos de jury de Denen en de Canadezen. Op woensdag verloren ze van de Amerikanen, waardoor hun strijd gestreden is.

Het team begon met een dubbel gevoel aan de derde dag van de competitie. Ze wisten dat ze nog maar een kleine kans hadden om in de kwartfinale te komen, maar wilden alles geven. Zoals Ankie al eerder zei: ‘better make it a good one’. Het team waartegen ze moesten strijden was het Amerikaanse team van de Stetson University. Ze gingen hiervoor aan de slag met een casus over stichting AveCatorce Foundation, die kinderen wil stimuleren in de ontwikkeling door middel van sport.

Het is woensdag 15 november half twaalf als het team, bestaande uit Lars Vonk, Tiana Schipper, Bart Scheffers en Ankie Lemmens, het lokaal binnenkomt. Ze komen ontspannen en vrolijk over. Ze willen vandaag vooral veel plezier maken.

‘All about sports’

Na een warm welkomstwoord van Ankie neemt Lars het over. ‘You have a good purpose, but a low brand awareness. We didn’t know you.’ Hij zit er lekker in. Lars praat zich vol zelfvertrouwen door de slides heen. ‘Money doesn’t grow on trees, as you know.’

Ankie vertelt de jury over hun opties, bijvoorbeeld een samenwerking met Rotterdamse voetbalclub Feyenoord. Ook kunnen er studenten sportmanagement worden ingezet. Ankie sluit af: ‘And AveCatorce will be even more about sports. Thank you for your attention.’ De host en timekeeper vertelt dat de presentatie 19 minuten en 44 seconden geduurd heeft. Een perfecte timing dus, aangezien alle presentaties na twintig minuten worden afgekapt.

7-6 voor Stetson University

Tijdens een gezamenlijke lunch met alle teams worden de uitslagen van de dag bekendgemaakt en weet iedereen meteen welke teams in de kwartfinale staan. Het HR-team spitst zijn oren als de scores van de B-poule aan de beurt zijn. Dan is daar het verlossende woord: 7-6 voor Stetson University United States. Dit betekent dat het schip hier strandt voor het team, dat deze uitkomst al wel een beetje zag aankomen.

De Rotterdammers zijn teleurgesteld, maar trots op wat ze hebben neergezet. Ze hebben het, ondanks de scores, niet slecht gedaan. Vinden ook de casewriter en de deelnemende bedrijven.
Lars: ‘De casewriter heeft ons zijn complimenten gegeven. Hij vond ons creatief en authentiek. Hij zit dan wel niet in de jury, maar zijn woorden betekenen veel voor ons.’
Tiana: ‘De deelnemende bedrijven waren ook gecharmeerd van onze oplossingen.’
Bart: ‘We hebben iedereen weten te overtuigen, behalve de jury.’

‘Adapt, overcome and move on’

Het team kon zich vinden in de feedback van de jury. Ze weten nu waar ze verder aan gaan werken. Ankie: ‘En we zijn onder de indruk van de casussen, deze zijn zeer goed geschreven. Ook willen we de organisatie bedanken en complimenteren.’

En nu? Het team warmt zich alweer op voor eventuele vervolgcompetities. Lars: ‘We kunnen ons nu wel vol gaan focussen op NIBS, daar hebben we nu meer tijd voor. Aankomende maandag gaan we onze schriftelijke kwalificatie inleveren.’

Zoë Cozijnsen

 

In de kwartfinale op woensdagmiddag hebben de volgende teams verder gestreden: het IBA-team uit Denemarken, de Erasmus Universiteit, Bishop University Canada, Concordia Uni Canada, Carleton Uni Canada, Wilfrid Laurier Uni Canada, Thammasat Uni Thailand en het team van de Institute of Technology Dublin.
En in de finale van aankomende vrijdag staan: Bishop’s University, Thammasat University, Dublin Institute of Technology en Concordia University.
Volg voor meer RICC de facebookpagina.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to RICC, dag 3: HR-team niet in de kwartfinale

  1. All the candidates did their best. Amazing how good they were. Although the main focus from their output was the “real solution” to every case. At the end, a unique sustainable and feasible solution is expected from them to deliver.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top