Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Van terreurdreiging verdachte student langer vast

Gepubliceerd: 30 August 2017 • Leestijd: 0 minuten en 43 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De van ‘terreurdreiging’ verdachte Avans-student blijft nog twee weken langer in voorarrest. Hij zou donderdag een dreigend chatbericht hebben verstuurd, waarna de Rotterdamse politie een concert van de Amerikaanse band Allah-Las in de Maassilo cancelde.

Sinds zijn arrestatie donderdag zit de 22-jarige Bredase student integrale veiligheid in de cel. De Spaanse veiligheidsdienst tipte de Rotterdamse politie. Welke informatie die precies gaf, is niet duidelijk. Ook is niet bekend wat er in het chatbericht stond.

Avans Hogeschool besloot de student maandag tijdelijk de toegang te ontzeggen tot de gebouwen op de campus. Als hij vrijkomt, wil de hogeschool eerst met hem in gesprek. Daarna wordt besloten of hij zijn opleiding eventueel kan voortzetten.

De website GeenStijl publiceerde een anonieme brief, waarin stond dat het incident ‘een misverstand’ is geweest. De student zou op de beveiligde chat-app Telegram hebben geprobeerd te infiltreren in de chatgroepen van Islamitische Staat (IS) en de verzamelde informatie aan de politie hebben doorgespeeld.

Studiegenoten van de 22-jarige Avans-student reageerden verbaasd op zijn arrestatie, schrijft website Punt. ‘Ongelooflijk om dit nu te lezen’, twittert ene Thomas. ‘Is geen kwade jongen, relatie met terreur herken ik dan ook niet.’

De rechtbank kan geen uitspraken doen over wat er nu gaat gebeuren. ‘Dat is aan het Openbaar Ministerie’, zegt een woordvoerder.

HOP, Irene Schoenmacker

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Van terreurdreiging verdachte student langer vast

 1. Ik vind het nogal irrelevant dat zijn klasgenoten blijkbaar vinden dat hij ‘geen kwade jongen [is], relatie met terreur herken ik dan ook niet’. Dat is hartstikke leuk en aardig, maar het voegt helemaal niks toe. Als hij onschuldig is, dan zoekt het OM dat wel uit.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top