Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Zwart logo Profielen

Meer over:  

#ov-kaart #stufi #studietips #leenstelsel #buitenland #web app installeren

Werken en werven voor Keilepand en Keilewerf

Gepubliceerd: 21 April 2017 • Leestijd: 2 minuten en 10 seconden • Nieuws

Aan het plafond in het Keilepand hangen heel veel eierdozen. ’t Is versiering, maar dient vooral om het geluid in de hal flink te dempen. Eerstejaars ruimtelijke ordening en planologie (ROP) hebben de hal de afgelopen maanden ingericht tot studieplek. Het is een van de projecten die vanmiddag en morgen wordt gepresenteerd.

Het Keilepand in het Merwe Vierhavendistrict (M4H) is tijdelijk door de Hogeschool Rotterdam gehuurd. Het pand staat midden in een gebied dat aan het veranderen is. Loodsen en andere panden die aan de haven waren gelieerd moeten onderdeel gaan uitmaken van de stad. De studentenprojecten leverden daar een kleine bijdrage aan.

Koffie en internet

Bijvoorbeeld door het pand in te richten als een huiselijke studieruimte, vertelt Gido, een van de studenten die de projecten coördineert. In voorbereiding op de opening wordt er nog flink geschoven en gestofzuigd maar als het straks klaar is, staan er banken, zijn er plekken waar je kunt vergaderen en is er een bar waar je koffie kunt zetten. ‘En je kunt je laptop aansluiten en het internet doet het; hoe relaxed is dat?’, vindt Gido die er los van zijn project al heeft gewerkt en ook terug gaat komen.

Hoe lang de HR nog in het Keilepand blijft zitten, is onduidelijk. In elk geval tot het eind van dit studiejaar en mogelijk langer. Dat laatste kan waarschijnlijk alleen gerealiseerd worden als andere onderwijsinstituten dan alleen IGO ook meedoen.

Speurtochten

Terug naar de projecten van de ROP-studenten. Om meer mensen te betrekken bij M4H, hebben zij onder andere een speurtocht voor kinderen uit het nabijgelegen Delfshaven uitgezet. Die tocht vindt plaats op en rond de voedseltuin achter het Keilepand. Daar wordt groente geteeld voor de voedselbank. Gido: ‘Via flyers bij de voedselpakketten is er promotie gemaakt, en daarnaast is er geflyerd op scholen.’

Een andere groep verzorgt rondleidingen namens de bedrijven in het bedrijfsverzamelpand Keilewerf. De rondleiding gaat door het gebied, maar ook door de Keilewerf zelf. Gido: ‘De bedrijven daar hebben een goede manier gevonden om een leeg pand te vullen. Dat willen we laten zien, en het past ook in onze opdracht om bekendheid te geven aan het gebied.’ Er waren in eerste instantie veel grotere plannen. ‘We dachten aan een foodtruckfestival en muziek, maar dat was allemaal wat te veel. En het stond te ver van de opdracht die we van de bedrijven kregen’, vertelt Bas. Studiegenoot Arlinda: ‘Je leert om keuzes te maken.’

Hal benutten

Ook in het Keilepand zitten bedrijven, waaronder Bekkering Adams architecten. Namens hen moesten studenten iets doen aan de inrichting van de gezamenlijke ontvangsthal van het pand. Van het daadwerkelijk inrichten is nog geen sprake maar de studenten hebben wel ideeën over onder andere de verlichting. Opdrachtgever Monica Adams is in elk geval blij dat de hal nu leeg en opgeruimd is, en dat de studenten ruchtbaarheid geven aan het pand en aan M4H. De promotie voor de festiviteiten van dit weekend had wel iets beter gemogen, vindt ze. ‘Ik vroeg aan een collega of hij ook naar de studenten gaat. Hij reageerde met: welke studenten? Er ligt ook pas net een flyer. De studenten hadden de hal veel eerder en beter kunnen benutten om dingen te communiceren. Tegelijkertijd ben ik er van overtuigd dat het een fantastisch evenement wordt waarbij een volgende stap in de fascinerende ontwikkeling van M4H wordt gezet.’

Jos van Nierop

De pop-up activiteiten door de eerstejaars ROP zijn vrijdag en zaterdag vanaf 12.00 uur te bezoeken in en rondom het Keilepand aan de Keilestraat 9a (10 minuten lopen vanaf metrostation Marconiplein).
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een maandelijkse update.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over ons spelregels

Back to Top