Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
30 november 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Werkzoekenden hebben nu wél baan bij opleiding

Gepubliceerd: 31 May 2017 • Leestijd: 0 minuten en 54 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De opleiding kende wat opstartproblemen maar inmiddels hebben alle 15 werkzoekenden die de deeltijd associate degree sales & accountmanagement volgen hun beloofde baan.

Het opleidingstraject bij de Rotterdam Academy (RAC, van de HR) startte afgelopen februari en is mogelijk gemaakt door verschillende overheids- en werkgevers- en werknemersorganisaties. Binnen het project is er geld beschikbaar om het collegegeld van het eerste jaar te betalen. De student betaalt het tweede jaar zelf.

Baangarantie lukte niet meteen

En er is voor de deelnemende werkzoekenden de garantie op een baan, meteen bij aanvang van de studie. Uitzendorganisatie Tempo-Team zou voor die banen zorgen maar slaagde daar aanvankelijk niet voor iedereen in. Daarnaast haakten 10 van de 25 studenten af. Reden: ze vonden zelf een fulltime vaste baan. ‘Ze hadden simpelweg geen tijd meer om een studie naast hun werk te volgen’, vertelt Frank van der Loo, woordvoerder van de RAC.

Niet alle banen op gewenste niveau

Voor de 15 ‘blijvers’ is inmiddels een baan gevonden ‘die voldoet aan de eisen om de opleiding te kunnen volgen’. Niet alle banen zijn op het gewenste niveau, vertelt Alex Hallema die namens het UWV betrokken is bij het traject. ‘Maar er is vanuit HR en UWV nauw contact met de studenten, dus ook daar wordt hard aan gewerkt.’

Hallema is ondanks de stroeve start positief over het opleidingstraject. ‘Dankzij de hernieuwde inzet van alle partijen is er nu nog steeds een gemotiveerde en enthousiaste klas.’

Tekst: Jos van Nierop
Illustratie: Bart Zwart

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Werkzoekenden hebben nu wél baan bij opleiding

  1. Leuk artikel en alle lof voor UWV, HR en FNV voor hun inzet om dit project na een moeizame start alsnog lopend te krijgen. Er zijn echter slechts 10 studenten over en de succesrate van Tempo-Team is niet wat het artikel doet lijken. Nog steeds zijn er studenten waarvoor geen of geen passende baan is gevonden. Degene die wel werk hebben gevonden, daarvan heeft de meerderheid dit niet dankzij Tempo-Team. Hun inzet en communicatie is beneden pijl en afspraken worden niet nagekomen.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top