Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated

Meer over:  

#ov-kaart #stufi #studietips #leenstelsel #buitenland #web app installeren

Klik op de cover om het magazine te lezen of pak 'm uit de bakken.

Humans of Hogeschool Rotterdam

‘Het staat op Hint, maar het is knap als je het vindt’

Gepubliceerd: 15 May 2018 • Humans of Hogeschool Rotterdam
Portret van CMR-voorzitter Sjoerd van Vliet voor Humans of HR

Sjoerd van Vliet is sinds dit collegejaar voorzitter van de centrale medezeggeschapsraad (cmr). ‘Het zit in mij om voor mijn mening uit te komen.’

‘Wat de medezeggenschap doet? Bemoeien met alles. Ik heb over heel veel dingen een mening en dat kan je vanaf de zijkant gaan roepen, maar dan bereik je niet zoveel. Voordat ik in 2010 verhuisde naar Rotterdam, zat ik vier jaar voor GroenLinks in de gemeenteraad in Veenendaal.

‘Het zit blijkbaar in mij om voor mijn mening uit te komen. Ik denk dat ik dat bemoeien bewust of onbewust van mijn vader heb meegekregen. Hij werkte in de verpleging, heeft een belangenverenging opgericht en was actief in een vakbond.

‘In Rotterdam heb ik ook op de lijst voor deelgemeenten gestaan, maar na de debatten ben ik ermee gestopt. Het ging niet meer over de inhoud, maar over de poppetjes en dat blokkeert het goede politieke debat.

‘De belangrijkste eigenschap die je nodig hebt voor dit werk is geduld. En je moet vooral niet gefrustreerd raken als het even lijkt alsof je niks voor elkaar krijgt, want je zet mensen wel aan het denken. Maar soms moet je een lange adem hebben. Neem bijvoorbeeld het inschrijven voor tentamens.

‘Jarenlang was het binnen mijn instituut (financieel management, red.) zo dat eerstejaars geen tentamen mochten doen als ze vergaten om zich in te schrijven. Er hing hen dan al snel een negatief bindend studieadvies boven het hoofd. Maar wat is nou belangrijk? Dat je een vinkje kan zetten in Osiris of dat iemand geschikt is voor een bepaald vakgebied?

‘Ik verwonder mij soms over de hindernissen die wij studenten opwerpen en was dan ook blij verrast toen we begin dit jaar te horen kregen dat onze studenten van IFM nu automatisch worden ingeschreven. Hiermee halen we bureaucratie weg en dat is waar ik het voor doe.

‘Wij kunnen maar beperkt dingen afdwingen – het heet niet voor niets medezeggenschap – en we proberen vooral mee te denken. Voor buitenstaanders is daardoor niet meteen zichtbaar wat wij doen en dat vind ik soms wel lastig. Je krijgt alleen iets te horen als het niet goed gaat. Af en toen moet je dus tegen jezelf zeggen: ik hoor niks, dan ga ik er maar van uit dat ik het goed doe.

‘Natuurlijk moeten we onszelf ook veel zichtbaarder maken. Belangrijke taken van de medezeggenschap zijn: openheid, transparantie en communicatie. Die communicatie kan beter. Op het intranet Hint zijn we bijna onvindbaar. Er wordt niet voor niets gezegd: ‘Het staat op Hint, maar het is knap als je het vindt.’ Dat is eigenlijk een heel slecht teken. Er is een oerwoud ontstaan van informatie en er ligt nog een mooie uitdaging voor de organisatie om dat overzichtelijk te krijgen.’

Tekst en beeld: Wietse Pottjewijd

Ken jij of ben jij iemand die met zijn/haar verhaal op Humans of HR thuishoort? Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl om een afspraak te maken.
Wil je Humans of HR volgen? Dat kan via humansofhr.nl, via Instagram of de Facebookpagina. Meer lezen over Humans of HR? Dat kan hier.

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to ‘Het staat op Hint, maar het is knap als je het vindt’

  1. Ga eerst maar eens kijken naar de ontslag procedure, Met de nieuwe regelgeving tav ontslagvergoeding is het bijzonder sneu indien een docent dwars ligt tav het management en dan na 16 jaar probleemloze dienstinvulling op een vermeende belediging de deur wordt gewezen. Neem het instituut mainport Rotterdam (Lloydkade) maar als voorbeeld: daar is het sinds de wetswijziging in 2015 schering en inslag en dient gestopt te worden.

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over ons spelregels

Recente artikelen

Back to Top