Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 februari 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

BREAKING: Locatie Kralingse Zoom gedeeltelijk gesloten

Gepubliceerd: 10 January 2018 • Leestijd: 1 minuten en 28 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Vanaf donderdagochtend 11 januari is het oude gedeelte (gebouw C) van de locatie Kralingse Zoom gesloten wegens brandgevaar. De lessen vervallen op 11 en 12 januari.

Gevel oudbouw locatie Kralingse Zoom

Naar aanleiding van de brand in de Grenfell Tower in Londen afgelopen juni heeft Hogeschool Rotterdam onderzoek laten doen naar de brandveiligheid van de gevelbekleding van haar gebouwen. Uit dit onderzoek kwam een twijfel naar voren over de brandveiligheid van de blauwe gevelplaten die zijn bevestigd aan het oudste bouwdeel (bouwdeel C) van de locatie Kralingse Zoom.

Op basis van deze bevindingen heeft de hogeschool onafhankelijk en aanvullend onderzoek laten uitvoeren. De definitieve conclusies daarvan worden volgende week woensdag verwacht, maar op basis van de eerste signalen is het mogelijk dat de gevelplaten – die de gevel al dertig jaar sieren – niet aan de huidige veiligheidsnormen voldoen.

Veiligheid niet garanderen

De hogeschool kan in bouwdeel C de veiligheid voor studenten, medewerkers en andere gebruikers niet garanderen en heeft woensdagavond besloten het pand per direct af te sluiten.

Collegevoorzitter Ron Bormans: ‘We realiseren ons dat dit een buitengewoon ingrijpend besluit is, maar de veiligheid van onze medewerkers en studenten staat bij ons voorop. We zullen alles in het werk stellen om de impact van dit besluit tot een minimum te beperken. Alle betrokkenen worden zorgvuldig geïnformeerd over de voortgang.’

Geen lessen op 11 en 12 januari

Alle lessen en tentamens ingeroosterd in bouwdeel C komen op donderdag 11 en vrijdag 12 januari te vervallen. Ingeplande scriptieverdedigingen gaan door volgens planning. De studenten in kwestie worden op locatie opgevangen en geïnformeerd over het nieuwe lokaal.

Het reguliere onderwijs wordt vanaf maandag 15 januari hervat op een andere locatie. Een woordvoerder van de hogeschool laat weten dat studenten en medewerkers hierover nader worden geïnformeerd. Voor vragen kunnen zij terecht bij het bedrijfsbureau van hun opleiding.

3500 studenten getroffen

Op basis van de uitkomsten van het definitieve rapport wordt bepaald of er maatregelen voor de lange termijn nodig zijn en wat dat betekent voor het gebruik van dit bouwdeel. De belangrijkste gebruikers van dit bouwdeel zijn medewerkers en 3500 studenten van het instituut Rotterdam Business School, waar de internationale opleidingen onder vallen.

De andere bouwdelen van de locatie Kralingse Zoom, waaronder de onlangs geopende nieuwbouw, voldoen aan alle eisen van brandveiligheid. De lessen ingepland in andere bouwdelen zullen dan ook doorgang vinden volgens het reguliere rooster.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top