Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Portret van Sjakkie/Jaqueline bij haar koffiekraam voor Humans of HR

‘De zomervakantie duurt wat mij betreft altijd te lang’

Jacqueline Boulonois, beter bekend als Sjakkie, staat met haar koffiekar Bakkie van Sjakkie in de gang van Academieplein. De barista houdt van haar studenten: ‘Straks begint de zomervakantie en die duurt wat mij betreft wel wat te lang. Ik ga de jongens en meiden missen.’

‘Ik werk al vanaf mijn achttiende in de horeca. Ik weet niet beter, ben een echt horecabeest. Een aantal keer heb ik mijn eigen café gehad, maar op het laatst wilde ik dat niet meer; er kwam geen goed volk meer. Toen ik stopte met mijn laatste café aan de Binnenweg, moest ik wat nieuws bedenken en ben ik met een eigen schoonmaakbedrijf begonnen: Jacqlean.

‘Ondertussen ging ik ook, via HR-cateraar Cesant, op invalbasis achter de bar werken bij de sociëteit van het Academieplein. Omdat het werk van het schoonmaakbedrijf mij te zwaar werd, ben ik daarmee gestopt en volledig voor Cesant gaan werken.

‘Cesant heeft twee jaar geleden samen met de opleiding facility management ‘Bakkie van Sjakkie’ bedacht, en sindsdien sta ik hier bij de ingang van het Academieplein. Ik heb de beste plek van de hele hogeschool, ik hoor en zie alles. Dat is heel leuk, want je hebt veel een-op-eencontact. Ik voel me daardoor echt betrokken bij het leven van studenten. Ze zijn veel opener dan de jeugd van vroeger. Ze vertellen bijvoorbeeld of het goed of slecht gaat met hun studie. Een meisje liet me vandaag weten dat ze op gesprek mocht voor een mooie stage. Dan wil ik de volgende dag ook horen of ze aangenomen is.

‘Ik sta elke ochtend om vijf uur op en ben om kwart over zeven hier om de boel op te starten. Onderweg in de metro heb ik dan alvast in een post op Facebook geplaatst wat de deal van de dag is. Dat heb ik geleerd van studenten die vroeger bij mij in het café werkten. Ze hebben me honderd keer moeten uitleggen op welk knoppie ik moest drukken, maar nu snap ik het. De studenten hier hebben voor mij Instagram geïnstalleerd, dus nu post ik ook op Instagram. Zelfs op LinkedIn hebben ze een heel profiel van mij gemaakt. Dat is toch humor!

‘Straks begint de zomervakantie weer, maar die duurt wat mij betreft wel wat te lang. Ik ga de jongens en meiden missen.’

Tekst en beeld: Wietse Pottjewijd

Ken jij of ben jij iemand die met zijn/haar verhaal op Humans of HR thuishoort? Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl om een afspraak te maken.
Wil je Humans of HR volgen? Dat kan via humansofhr.nl, via Instagram of de Facebookpagina. Meer lezen over Humans of HR? Dat kan hier.
Gepubliceerd: 1 June 2018 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to ‘De zomervakantie duurt wat mij betreft altijd te lang’

  1. Jacqueline, ik ben nu met afstudeerstage en straks als ik mijn diploma behaald heb ga ik mijn ijskoffietje in de zomer op academieplein of mijn bakje fruit + gezellige babbel echt zeker missen!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top