Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
15 augustus 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

HR’s Roparunteam wil eurootje van je

Gepubliceerd: 1 February 2018 • Leestijd: 2 minuten en 16 seconden • Nieuws

Ze lopen van Hamburg (Duitsland) naar Rotterdam. 25 medewerkers en studenten van de Hogeschool Rotterdam doen dit jaar mee aan de Roparun. Het doel: een euro per student en medewerker ophalen voor mensen met kanker.

Collegevoorzitter Bormans doet de eerste donatie via de QR-code.Op alle locaties van de hogeschool hangen posters waar je, door de QR-code te scannen, een euro kunt doneren. Donderdagochtend deed collegevoorzitter Ron Bormans de eerste donatie. Bormans: ‘Ik vind het een heel mooi initiatief omdat iedereen in zijn eigen omgeving wel eens geconfronteerd is met die vreselijke ziekte.’

Kitt Bosman (medewerker van het instituut sociale opleidingen (ISO)) is dit jaar teamleider. ‘Ik heb vaker meegelopen met de Roparun, maar ben nu helaas geblesseerd. Op deze manier ben ik er toch bij betrokken.’ Daphne Swart (medewerker van het instituut communicatie media en informatietechnologie (CMI)) loopt dit jaar voor het eerst mee: ‘Regelmatig sporten deed ik al een tijd niet meer. Zoiets als de Roparun doe ik voor het eerst en ik moet daarom hard trainen. In eerste instantie ben ik gewoon gaan rennen, maar er zijn zoveel manieren om je conditie op te bouwen. Ik deed maar wat.’ Binnenkort laat Daphne zich testen en wordt op basis van haar algehele conditie een trainingsschema gemaakt. ‘Uiteindelijk moeten we allemaal minstens elf kilometer per uur kunnen lopen en ik ben nu net over de tien.’

Foto van Daphne Swart op locatie Wijnhaven

Grote klus

Het is een grote klus om alles voor aanvang van de loop rond te krijgen. ‘Het team bestaat uit 25 mensen, onder wie acht lopers, twee reservelopers, chauffeurs, fietsers en verzorgers. Ook moeten we vervoer hebben, kleding en iets te eten natuurlijk’, zegt Bosman. Bovendien is meedoen niet gratis: ‘We vragen van al onze deelnemers een eigen bijdrage van € 75,-, naast het inschrijfgeld van € 3.345,- dat per team aan de Roparun betaald moet worden.’

Donaties

Om tegen de tijd dat de lopers van start gaan niet in de min te staan, probeert het team sponsoren te vinden. Bosman: ‘Van het college van bestuur krijgen we € 5.000,- maar zelfs dat dekt onze onkosten niet volledig. Daarom zoeken we sponsoren in ons netwerk en in het netwerk van de hogeschool.’ Daphne vult aan: ‘Op Valentijnsdag verkoopt het HR-team sleutelhangers in de vorm van een hartje en nu kun je dus ook een euro doneren door de QR-code op de poster te scannen.’ Bosman: ‘Het is een kleine moeite en als iedereen (alle studenten en medewerkers van de HR, red.) een euro doneert, halen we ons doel van € 42.721,-.

Leven met kanker

Het doel van de Roparun is geld ophalen voor mensen met kanker. Het geld gaat naar instellingen, projecten en goede doelen die bijdragen aan de kwaliteit van leven van kankerpatiënten. Bijvoorbeeld een vakantie voor mensen met kanker en hun familie, een evenement in het ziekenhuis zodat patiënten even niet aan hun ziekte hoeven te denken of workshops om te wennen aan uiterlijke veranderingen. Vanuit zowel Hamburg als Parijs lopen meer dan 300 teams binnen drie dagen naar Rotterdam. Bij de afgelopen 26 edities werd meer dan 78 miljoen euro opgehaald. Op 18 mei vertrekt het HR-team vanaf de hogeschool naar Hamburg. Iedereen is welkom het team uit te zwaaien.

Wil je doneren aan het HR-team? Dat kan via QR-code op de posters of via www.hr.nl/roparun

De estafetteloop van de Roparun is van 19 mei tot 21 mei. Dit jaar doet een team van de Hogeschool Rotterdam voor de twintigste keer mee.

Tekst: Lana van der Meer

Foto: Hans Tak (foto Ron Bormans) en Anne Marlies van ‘t Hoen (foto van Daphne Swart)

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een maandelijkse update.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top