Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated

Meer over:  

#ov-kaart #stufi #studietips #leenstelsel #buitenland #web app installeren

Klik op de cover om het magazine te lezen of pak 'm uit de bakken.

Humans of Hogeschool Rotterdam

‘Iedereen op Willem de Kooning is een kunstwerk op zich’

Gepubliceerd: 14 September 2018 • Humans of Hogeschool Rotterdam
Portret van receptioniste Lionella Isodora

Lionela Isodora, is receptionist op de Willem de Kooning Academie. Ze heeft het niet makkelijk gehad de afgelopen jaren. Haar baan maakt haar blij.

‘Jaren geleden ben ik mijn man verloren. Ze hebben hem ergens in het water in het Zuiderpark gevonden. Hij is verdronken, maar ik weet tot de dag van vandaag niet precies wat er is gebeurd. Ik wil het ook niet weten, denk ik, want dan krijg ik er allerlei ideeën bij en ga ik er te veel over nadenken.

‘Ik ben ook mijn oma en zus verloren. Je verliest mensen en je krijgt er mensen bij, maar van nature wil je vasthouden aan iedereen. Als je iemand verliest, raak je in paniek. Ik voelde me eenzaam, ook mijn kind was inmiddels groot geworden, en opeens was ik de enige in huis. Ik was altijd bezig met anderen, maar uiteindelijk gaat iedereen zijn eigen weg. Ik dacht: is dit het? Wat moet ik nu?

‘Als je ouder wordt, krijgt alles vanzelf een plek. Dat was een heel belangrijk inzicht voor mij. Ik ben me meer in het geloof gaan verdiepen en naar de kerk gaan is voor mij nu een soort van meditatie. Even weg van mijn mobieltje, even weg van alles. Als ik daar zit, kan ik volledig tot mezelf komen: een moment van bezinning. Ik ben ook beter naar mezelf gaan kijken en vragen gaan stellen: Wat wil ik? Wie ben ik? Wat maakt mij gelukkig?

‘Ik heb sindsdien geleerd om me niet meer te hechten aan mensen. Waarom zou ik mezelf onnodig pijn doen? Laat ik het zo zeggen: ik geniet van iemand op het moment dat die persoon in mijn leven is, maar ik hecht me niet aan hem of haar. Ik geniet van het moment.

‘Ik werk vierenhalf jaar voor de Hogeschool Rotterdam en ik zit achter de receptie op de Willem de Kooning Academie. Ik geniet wanneer iemand hier langs loopt en even gedag zegt. Omdat ik altijd vrolijk ben, groet iedereen mij. Het hoeft niet, maar ze doen het wel en dat vind ik mooi. Ze hebben het gevoel dat ze een connectie hebben met mij. Als iemand wat kwijt wil of ergens om moet huilen, dan kan dat ook bij mij. Ik vind de band die we hebben heel leuk. Het zijn ook allemaal bijzondere mensen die hier rondlopen: iedereen op Willem de Kooning is een kunstwerk op zich.’

Tekst & beeld: Wietse Pottjewijd

Ken jij of ben jij iemand die met zijn/haar verhaal op Humans of HR thuishoort? Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl om een afspraak te maken.
Wil je Humans of HR volgen? Dat kan via humansofhr.nl, via Instagram of de Facebookpagina. Meer lezen over Humans of HR? Dat kan hier.

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to ‘Iedereen op Willem de Kooning is een kunstwerk op zich’

 1. Lionels is een prachtige, hartelijke vrouw. Geweldig om iemand als haar iedere dag even te zien. Zij zorgt ervoor, samen met haar collega’s, dat iedereen zich thuis voelt op de academie. Een gemeenschap bestaat uit mensen, niet regels of gebouwen.

 2. Sinds ik op een andere locatie werk mis ik Lionella ontzettend als receptioniste. Het is altijd fijn om haar weer tegen te komen en een praatje te maken. Een heel bijzonder mens binnen en buiten de hogeschool!

 3. Lionella kan ik me niet kwaad/boos voorstellen.
  ze is een warm mens en
  een lieve collega,
  altijd een vrolijke lach en een luisterend oor!
  grote waardering voor Lionella !

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over ons spelregels

Recente artikelen

Back to Top