Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Janine Tuinfort is 20 en studeerde deze zomer af aan de opleiding communicatie. Ze neemt je mee op avontuur in de liefde. Haar eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Ik weet nog steeds niet wat ik verkeerd heb gedaan

Gepubliceerd: 27 March 2018 • Leestijd: 1 minuten en 19 seconden • Janine

Mijn moeder maakte zich al zorgen: ’Janine, vind je het allemaal niet wat snel gaan, je kent hem amper…’ Nee mam, daten is niet meer zoals vroeger. Of toch wel?

Door alle mogelijkheden die de smartphone biedt, heb je tegenwoordig bijna 24/7 contact met elkaar. Akelig eigenlijk. Je leert elkaar sneller kennen dan vroeger. ‘Nee Janine, daar heeft het niets mee te maken’, hield m’n moeder stug vol. We hadden deze discussie omdat ik weer eens een leuke jongen had leren kennen. Het zal ook eens niet.  

Het was een brede, lange jongen, dikke baard en grote donkere ogen. Vanaf het moment dat ik hem zag, voelde het goed. We deden elke week iets samen, appten constant en belden vaak. Doordat mijn tere hartje echter nog wat pijn deed van liefdesverdriet, kaartte ik vroegtijdig aan dat ik niet op een gelijke situatie zat te wachten. Hij verzekerde mij ervan dat ik mij geen zorgen moest maken en dat hij mij echt leuk vond. Na anderhalve maand voelde het alsof ik hem al jaren kende. Hij voelde hetzelfde voor mij. Zei hij.

Moeders vond dat het allemaal veel te snel ging. Opstandig als ik was, was ik het niet met haar eens. Wat vind ik het soms toch vervelend dat moeders bijna altijd gelijk hebben. Van de ene op de andere dag hoorde ik namelijk niets meer van hem. Wat had ik in vredesnaam verkeerd gedaan? Ik huilde tranen met tuiten en had geen behoefte aan uitleg van hem.

Na mijn huilbui dacht ik klaar te zijn met dit fiasco. Helaas lagen mijn spullen nog bij hem. Shit. Ik raapte al mijn moed bij elkaar en belde hem. Kilste gesprek ever, maar ik kon mijn spullen ophalen. Net voordat ik langs zou gaan, appte hij plots dat hij niet thuis was. Zijn huisgenoot zou mijn spullen overhandigen. Heel volwassen van hem. Hierdoor besefte ik dat het probleem niet bij mij lag.

Ik weet tot op de dag van vandaag niet wat ik verkeerd heb gedaan of waarom zijn gevoelens voor mij waren verdwenen. Ik vertrouwde hem iets te snel en kende hem niet goed genoeg.
Mama was right again.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to Ik weet nog steeds niet wat ik verkeerd heb gedaan

  1. Nee, zulke situaties komen vaak voor. Het valt mij op dat veel mensen anderen ook niet durven af te wijzen en dus simpelweg gewoon niks meer zeggen. Dan ken je elkaar een tijdje en dan geeneens het respect op brengen om te zeggen wat er is of waarom. Negeren is 1 van de rotste dingen, heb veel liever een directe afwijzing. Daarom doe ik het zelf ook altijd rustig aan, dat scheelt simpelweg veel ellende. Ik had het ook nog recentelijk, en dan nog wel op de dag van mijn verjaardag. 😛 Altijd een leuk cadeau dat negeren. :’)

  2. Wellicht dat je eens moet kijken naar de motieven van de jongen, vraag waarom hij je precies leuk vindt of waarom hij met je wilt daten. Er zijn veel jongens die puur alleen met je naar bed willen en eigenlijk niet op zoek zijn naar een relatie. Probeer de eerste periode leuke dingen met hem te gaan doen om hem beter te leren kennen, zoals wandelen, een drankje doen, poolen of wat je ook maar kan verzinnen. Als hij je voorstelt aan zijn ouders en/of aan zijn vrienden dan is dat wel een teken dat hij je serieus leuk vindt. En als de avonden dat je elkaar ziet alleen maar bestaan uit een beetje ‘romantiek’ en weinig praten dan moet je je afvragen of het wel iets gaat worden. Op die manier kan je ook voorkomen dat je ‘opeens’ niks meer van hem hoort.

  3. En zo word je beetje bij beetje wijzer in het leven. Het zijn belangrijke levenslessen die niet altijd prettig voelen maar je gaan vormen tot hoe je later bent. Er komt een tijd dan denk je met een glimlach terug aan die heerlijk onbezonnen tijd. Trouwens je hebt wel een verstandige moeder

  4. Waarom dit soort dingen steeds vaker gebeuren? Omdat men steeds vaker en meer bij elkaar is, is het niet fysiek is het wel digitaal en veel mensen kunnen het niet handelen.
    Daarom neem af en toe een dagje van elkaar af, onthoud van jezelf te houden, doe genoeg dingen met anderen. Er is genoeg tijd om dingen met elkaar te doen zodra je een “officiële” relatie hebt.

    Ik hoor mijzelf al denken, waarom officieel tussen aanhalingstekens? Nou omdat het tegenwoordig toch wat anders is. Wanneer is een relatie een “officiële”. Wanneer je een x aantal dates hebt gehad, wanneer je er samen over hebt gepraat, wanneer de een aan de ander vraagt of diegene verkering met hem/haar/het wilt. Het begint veel subjectiever te worden de lijn tussen “we hebben het leuk samen”, “friends with benefits”, “”officiële” relatie”.

    Tenminste dat is mijn mening, verder… Luister altijd naar je moeder die heeft het allemaal al meegemaakt, die weet dit. Mensen veranderen niet welke tijd het ook mag zijn.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top