Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

‘Overdonderde’ Leon Goor is Docent van het jaar 2017

Gepubliceerd: 23 January 2018 • Leestijd: 1 minuten en 37 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De winnaar is bekend! Leon Goor, docent communicatie bij CMI, is de Docent van het jaar 2017. Hij werd vanmiddag tijdens een overleg met collega’s verrast met de titel en bijbehorende beker. Hij ontving die uit handen van leden van de studentenraad (sgmr), de organisator van de docentverkiezing.

‘Volkomen overdonderd’ is Leon Goor door zijn verkiezing. De studentengeleding van de centrale medezeggenschapsraad (sgmr) spitte de nominaties van alle 123 voorgedragen docenten door en koos uiteindelijk voor Goor.

In tegenstelling tot voorgaande jaren, waarin de opleidingscommissies een favoriete docent voordroegen, konden dit jaar studenten zelf een docent voordragen. Op basis van de motivatie is door de sgmr een top 5 gemaakt en daar kwam Leon Goor uiteindelijk uit op de eerste plek.

Leon Goor houdt verbaasd zijn armen in de lucht nadat hij hoort dat hij heeft gewonnen.

‘Altijd met een big smile naar mijn werk’

Dat hij Docent van het jaar 2017 zou worden, had Goor totaal niet verwacht. ‘Echt geen haar op mijn hoofd die dit zag aankomen’, zegt hij nadat hij de beker in ontvangst heeft genomen. Naast dat hij zich vereerd voelt, wil Goor benadrukken dat hij altijd met veel plezier naar zijn werk gaat: ‘Het is dankzij mijn collega’s en mijn studenten dat ik altijd met een big smile naar mijn werk ga.’

Goor werd unaniem verkozen tot beste docent vanwege zijn enthousiasme en passie voor het vak, zijn goede didactische vaardigheden en betrokkenheid bij de studenten. Een van de studenten die hem voordroeg, is Elise. ‘Hij brengt zijn kennis supergoed over en hij is ontzettend gepassioneerd’, vertelt ze. ‘Daarnaast heeft hij humor en begrijpt hij onze belevingswereld. Leon Goor is een aanwinst voor onze opleiding.’ Naast de beker en bloemen die Goor van de sgmr ontving, kreeg hij van de studenten die hem voordroegen een paar flesjes bijzondere biertjes.

Leon Goor houdt de beker vast terwijl hij omringd wordt door collega's.

Leon Goor belt naar huis: ‘Ik ben Docent van het jaar!

Ook collegevoorzitter Ron Bormans was bij de uitreiking van de beker en titel aanwezig. ‘Ik dacht altijd dat de perfecte docent niet bestaat, maar als je de motivatie van de studenten leest, denk ik toch dat hij hier naast mij staat’, aldus Bormans.

Terwijl er taart uitgedeeld wordt en Goor de felicitaties van zijn collega’s en studenten in ontvangst neemt, belt hij snel naar het thuisfront. ‘Ik zit gewoon in overleg, komen ze ineens met z’n allen binnen en zeggen ze dat ik Docent van het jaar ben geworden! Dat geloof je toch niet?’

Met zijn uitverkiezing tot Docent van het jaar 2017 van de Hogeschool Rotterdam dingt Goor nu mee naar de landelijke titel. Deze wedstrijd wordt jaarlijks door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) georganiseerd en vindt plaats op 21 april 2018.

Foto homepage: Bob van der Vlist

Tekst & foto’s: Lana van der Meer

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to ‘Overdonderde’ Leon Goor is Docent van het jaar 2017

 1. Beste Leon,
  Van harte gefeliciteerd met de titel “Docent van het Jaar 2017” .
  Well deserved !
  Adriaan de Jongh ( Docent van het Jaar 2015)

 2. Hi Leon, ik hoorde het al van Sil! Wat geweldig, ik kan mij heel goed voorstellen dat jij een enorm goede en prettige docent bent. Heel leuk om te lezen! Geniet ervan. Groetjes Francis Vos

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top