Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 september 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Portret Lieve Tosca sambaballen

Lieve Tosca, hoe flirt ik op het terras?

Lieve Tosca,

Nu het weer terrasweer is, heb ik een dringende vraag: hoe flirt ik op het terras? Ik zie vaak leuke meisjes zitten, maar door alle stoelen en tafeltjes loop ik niet zo makkelijk naar hen toe. Hoe kan ik op een ongedwongen manier contact leggen?

Grts, IJsthee

Lieve Tosca Sambaballen

Lieve IJsthee,

Flirten en terrassen zijn elkaars beste vrienden en elkaars grootste vijanden. De beste vrienden omdat de sfeer vrolijk en ontspannen is, waardoor mensen vaak wel open staan voor een babbeltje. En elkaars grootste vijanden vanwege de statische opzet. Je zit toch op je eigen stoel, aan je eigen tafeltje en loopt vaak alleen even weg om te plassen of te pinnen. En mensen dragen zonnebrillen, die zijn dodelijk voor het oogcontact.

Hoe moet je dan wel contact leggen?

Leuke terrasbezoekers een drankje sturen zoals in de film weleens gebeurt – two cocktails from that handsome man over there – vind ik grappig maar ook een beetje opdringerig. Als ik zo’n drankje aangeboden zou krijgen op het terras, zou ik me ongemakkelijk voelen. Wat verwacht hij? Een knipoog? Dat ie erbij mag komen zitten? Een drankje terug?

Ik denk dat je hoopt dat het een opening is voor een gesprek, maar dat kan je ook op een andere manier oplossen. Als je ziet dat ze naar het toilet gaat, kan jij ‘toevallig’ ook even naar binnen lopen. En als je elkaar dan tegenkomt, kan je een gesprekje aanknopen. Geef haar een complimentje of stel haar een makkelijke vraag. Weet je waar je lekker kan eten vanavond, hoe de huiswijn smaakt, waar we zo nog een drankje kunnen doen als de zon weg is?

Als dat tot een leuk gesprekje leidt, kan je altijd nog even doorpraten of mee naar de volgende locatie. Als het niets is, kan je lekker verder met je dag. Dat weet je dan ook direct.

Succes met flirten de komende dagen, het is er ’t weer voor!

Lfs Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl.
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.
Gepubliceerd: 18 April 2018 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top