Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated

Meer over:  

#ov-kaart #stufi #studietips #leenstelsel #buitenland #web app installeren

Klik op de cover om het magazine te lezen of pak 'm uit de bakken.

Humans of Hogeschool Rotterdam

‘Mijn vorige studie heb ik helemaal opgefokt’

Gepubliceerd: 8 June 2018 • Humans of Hogeschool Rotterdam
Portret van Nieck voor Humans of HR

Nieck is eerstejaars vastgoed en makelaardij. Hij studeerde eerder al commerciële economie, maar dat was geen succes. ‘Laten we het zo zeggen: ik weet nu in ieder geval wat ik níet wil doen.’

‘Mijn vorige studie heb ik helemaal opgefokt. Het eerste jaar haalde ik alles, maar daarna had ik er niet zo veel zin meer in. Ik ben toen bij een verhuurmakelaar gaan werken. Mijn vader zit ook een beetje in het vastgoed, vandaar. Het werk was prima, maar ik wilde dit niet meteen fulltime doen.

‘Ik besloot toch een diploma te gaan halen. Daarom werk ik nu een à twee dagen in de week naast mijn studie vastgoed en makelaardij. Deze studie past veel beter bij me. Ik vind vastgoed interessant, maar ik heb nog geen flauw idee wat ik er precies mee wil doen. Ik wil in ieder geval niet als makelaar aan de slag.

‘Vroeger wilde ik fotograaf worden. Ik was heel creatief, maar daar heb ik nooit wat mee gedaan. Op een gegeven moment heb ik voor commerciële economie gekozen, omdat het in lijn van mijn vakkenpakket lag. Ik vond het toch te eng om voor fotografie te kiezen en ben voor zekerheid gegaan. Laten we het zo zeggen: ik weet nu in ieder geval wat ik níet wil doen.

‘Ook muziek is belangrijk voor mij. Ik weet nog dat mijn ouders rond mijn veertiende veel nummers van Earth, Wind & Fire en Erykah Badu draaiden. Vanaf dat moment begon ik echt interesse in muziek te krijgen en wilde ik precies weten wat alles was. Ik kan nu makkelijk in mijn eentje de hele dag op pad zijn en dan alleen maar platenzaken afgaan.

‘De beste platenzaak van Rotterdam is Clone Records bij de Hofbogen waar ze voornamelijk house en techno hebben. Ik heb thuis inmiddels een grote vinylverzameling met van alles en nog wat: van house tot Afrikaans tot de old skool hiphop van Slum Village. Een van mijn laatste ontdekkingen is Peggy Gou, een Koreaanse dj die ik voor het eerst in een set van Palms Trax hoorde. Dat is echt een ontzettend toffe chick.’

Tekst en beeld: Wietse Pottjewijd

Ken jij of ben jij iemand die met zijn/haar verhaal op Humans of HR thuishoort? Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl om een afspraak te maken.
Wil je Humans of HR volgen? Dat kan via humansofhr.nl, via Instagram of de Facebookpagina. Meer lezen over Humans of HR? Dat kan hier.

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to ‘Mijn vorige studie heb ik helemaal opgefokt’

 1. Leuk stuk, alleen klopt de titel niet. Opgefokt = 1) A-relaxed 2) Gemoedstoestand 3) Hysterisch 4) Kunstmatig 5) Nerveus en agressief 6) Opgehitst 7) Opgevoerd 8) Prikkelbaar 9) Verhit

  Ook zie ik de link met het stuk maar deels.

  Overigens ben ik wel voorstander van een soort ‘portrettenserie’.

 2. Het woord ‘opgefokt’ wordt de laatste tijd gebruikt voor het woord ‘opgefuckt’.
  Het is een beetje spreektaal, de spelling ligt niet helemaal vast, zullen we maar zeggen.

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over ons spelregels

Recente artikelen

Back to Top