Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
6 juli 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Minister Van Engelshoven: Kan die ov-chipkaart niet goedkoper?

Gepubliceerd: 13 June 2018 • Leestijd: 0 minuten en 47 seconden • Nieuws

Om te besparen op de ov-studentenkaart wint onderwijsminister Van Engelshoven momenteel juridisch advies in: kan het contract met de vervoersbedrijven niet goedkoper?

OV, NS, Geld, Trein

De komende jaren wil het ministerie van Onderwijs de ov-studentenkaart 200 miljoen euro goedkoper maken door studenten uit de spits te halen, maar afgelopen december erkende minister Van Engelshoven dat dit lastig gaat worden. Experimenten met gratis e-bikes en nieuwe collegetijden brengen niet genoeg op.

Die 200 miljoen is bestemd voor het hoger onderwijs en daarom zitten met name VVD, PvdA, D66 en GroenLinks ermee in hun maag: bij het afschaffen van de basisbeurs rekenden ze mede op deze hoge opbrengst. Anders komen ze niet tot een miljard euro voor het hoger onderwijs, zoals ze de buitenwacht voorspiegelden. Critici vermoedden al langer dat deze besparing niet gehaald zou worden.

Complex

De minister wil nog steeds niet morrelen aan de ov-studentenkaart, blijkt uit haar brief van gisteren, maar ze weet nog niet hoe ze dan wél geld kan besparen. Ze spreekt van een complex vraagstuk, ‘waarvoor geen makkelijke oplossingen bestaan’.

Ze kan niet zomaar tegen de vervoersbedrijven zeggen dat ze minder gaat betalen, legt ze aan de Kamerleden uit: het ministerie heeft immers een contract. ‘Over de eventuele juridische mogelijkheden om rondom dit contract een besparing te realiseren, win ik momenteel advies in’, schrijft ze.

HOP, Bas Belleman

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een maandelijkse update.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top