Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
12 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Rotterdams studentencorps houdt eigen wervingsweek

Gepubliceerd: 2 July 2018 • Leestijd: 0 minuten en 46 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het Rotterdamse studentencorps RSC/RVSV mag in augustus niet meedoen aan de zogeheten Eurekaweek en houdt zijn eigen Entreeweek.

Enige bravoure kun je de corpsleden niet ontzeggen. Ze gebruiken voor de aankondiging van hun introductie-activiteiten de website Eurekaweek.nl – de naam van een week waar ze niet aan meedoen – meldt Erasmus Magazine. De vereniging is geschorst wegens misstanden in de ontgroening.

De introductieweek, waarin studentenverenigingen en andere clubs zich presenteren aan de nieuwe studenten, heet bij de Erasmus Universiteit Rotterdam de Eurekaweek. In de boekjes en op de website van deze Eurekaweek staat niets over het corps. De vereniging mag ook geen leden werven of feestjes houden in de buurt van de officiële introductiefestiviteiten. Daar zijn afspraken over gemaakt.

Eigen introductie mag wel

Maar een eigen introductie mag natuurlijk wel. Er zijn feesten en activiteiten en eerstejaars studenten mogen blijven logeren. Het overlapt met het programma van de Eurekaweek.

De schorsing volgde op onthullingen van televisieprogramma Rambam, al was daar ook enige kritiek op: klopte het allemaal wat de undercover-feuten beweerden? Maar toenmalig rector Huib Pols van de Erasmus Universiteit Rotterdam had er genoeg van en verbrak de banden met het corps.

De (Rotterdamse) studentenverenigingen, ook het corps, staan open voor zowel universitaire als hbo-studenten.

HOP, Bas Belleman

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to Rotterdams studentencorps houdt eigen wervingsweek

  1. In de boekjes en op de website van deze Eurekaweek staan niets over het corps. ‘Niets’ is het onderwerp en niet de boekjes en de website: staat niets over enz.

  2. Ik denk dat ze niet wakker zullen liggen van de schade. Dit zal ze hooguit 20 inschrijvingen kosten, wat niks is natuurlijk. Heel veel studenten worden al Lid omdat het, het Corps is. Puur door de bekendheid. Je ouders zijn lid geweest, je broer/ zus is lid, etc. Er is een klein percentage dat het terras oploopt, die niks van het Corps wist en denkt ”ja wel gezellig hier, ik schrijf me in”.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top