Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Wie is jouw Docent van het jaar?

Gepubliceerd: 28 November 2018 • Leestijd: 1 minuten en 6 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Studenten kunnen vanaf vandaag stemmen op de docent die hun ogen Docent van het jaar moet worden. Deze vijfde editie van de verkiezing wordt georganiseerd door de studentengeleding van de medezeggenschapsraad (sgmr).

portret van Leon Goor, docent van het jaar
Leon Goor, in 2017 Docent van het jaar, met de gewonnen bokaal.

Je kunt je favoriete docent (inclusief motivatie) aanmelden via Hint, de intranetpagina van de Hogeschool Rotterdam. Dat kan tot en met vrijdag 7 december. Uit de ingezonden nominaties kiest een jury bestaande uit vier sgmr-leden de beste docent.

Meeste stemmen gelden niet per se

‘We kijken naar de redenen waarom docenten worden aangemeld en ook naar hoe vaak iemand wordt voorgedragen’, vertelt Willemijn den Herder van de sgmr. ‘Maar het is niet zo dat degene die het meest wordt genoemd per se Docent van het jaar wordt.’

Na 7 december maakt de jury een selectie van waarschijnlijk vijf docenten. Die topkandidaten worden vervolgens getoetst aan de criteria die gelden voor de landelijke verkiezing van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

‘Betrokkenheid bij belevingswereld student’

Daarbij gaat het om ‘passie voor het vak’, ‘activerende didactiek die aansluit bij de (culturele) diversiteit in het onderwijs’, ‘betrokkenheid bij de belevingswereld van de student, en het werkveld’, ‘inzet van feedup, feedforward en feedback tijdens de lessen en bij toetsing’ én om ‘een visie op onderwijs, en het creatief uitdragen hiervan met behulp van gepaste digitale leermiddelen en gepaste begeleidingsvormen’.

Den Herder: ‘Voor de geselecteerde docenten vragen we dat bijvoorbeeld bij de onderwijsdirecteuren na.’

In de loop van januari 2019 wordt de winnende docent tijdens een van zijn colleges verrast met de prijs en de bijbehorende bokaal.

Vorig jaar ging de titel naar docent communicatie Leon Goor. Zijn voorgangers zijn Joyce Buitelaar (small business), Adriaan de Jongh (officemanagement) en Maurice Scheepers (vastgoed en makelaardij).

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Wie is jouw Docent van het jaar?

 1. Ik hoop dat ze niet weer de uitreiking hebben tijdens de toetsweek 1 lokaal naast het toetslokaal waar ze voor 20 minuten lawaai maken.

 2. @Bequiet, vervelend dat de uitreiking vorig jaar precies naast het lokaal plaatsvond waar jij je tentamen aan het maken was. Voor het plannen van de uitreiking in januari 2019 zullen wij hier zoveel mogelijk rekening mee houden (niet elk instituut heeft in dezelfde week tentamenweek). Het minimaliseren van overlast kan natuurlijk altijd door een andere plek op te zoeken!

  Bedankt voor je feedback,

  Patrick Luijten
  Voorzitter SGMR

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top