Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Zonnepanelen op locatie Museumpark

810 zonnepanelen en vegetatie op het dak voor duurzaamheid

Gepubliceerd: 2 December 2019 • Leestijd: 0 minuten en 43 seconden • Nieuws

Met groene werkhandschoenen maar als altijd strak in het pak, legde cvb-lid Wijnand van den Brink vandaag de laatste hand aan de groene dakbedekking van locatie Museumpark. De aanleg van het duurzame dak is een belangrijke stap in het duurzaamheidsbeleid van de HR.

Met wat laatste tuinierwerk opende collegebestuurder Van den Brink het groene dak officieel.

De daktuin op locatie Museumpark moet zorgen voor verkoeling op warme dagen, minder overlast van regenwater bij hevige regenbuien en verbetering van de luchtkwaliteit.

Naast de vegetatie op het dak liggen er op Museumpark ook 661 zonnepanelen. Op locatie Academieplein zijn er nog eens 149 geïnstalleerd. De 810 zonnepanelen zijn de andere poot van de duurzame daken.

Volgens Van den Brink loopt de HR voorop duurzaamheid en speelt de school een belangrijke rol voor de stad Rotterdam. ‘Duurzaamheid is veel meer dan “vergroenen”. Wij kijken als organisatie naar het bredere perspectief. De gemeente geeft aan een klimaatneutrale stad te willen worden. Met 40.000 studenten en 4.000 medewerkers kunnen wij daar een grote bijdrage aan leveren.’

‘De “footprint” van de HR is groot, waarmee we op allerlei vlakken aan het werk zijn gegaan. Wij willen als maatschappelijk institutie over dertig jaar nog impact maken’, aldus Van den Brink.

Bekijk hieronder de beelden van de opening en de speech van Wijnand van den Brink.

Tekst, foto en video: Asli Kösker

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to 810 zonnepanelen en vegetatie op het dak voor duurzaamheid

  1. Dit is zeker een stap in de goede richting voor de hogeschool van Rotterdam. Dit betekent echter niet dat de Hogeschool al voldoende doet. Daarom wil ik samen met iedereen die dit wilt een Green Office opzetten op de hogeschool. Deze organisatie zal zorgen voor een constante groene stem op de Hogeschool. Onderwerpen waar we ons bijvoorbeeld mee zouden kunnen bemoeien zijn; zonnepanelen, afvalscheiding en voedsel.

    Hiervoor zullen we een eerste meeting hebben op de avond van 16 Januari. (tijd en locatie worden later bekend). Wil je komen stuur mij even een mailtje en dan houd ik je op de hoogte.

    Mpmarijn@gmail.com

  2. Bedankt Marijn voor je reactie en wat fijn dat je mee wilt denken. Ik stuur je zo een mailtje met wat achtergrondinformatie.

  3. Ik zou ook graag mee willen denken. Op academieplein gaat alle het afval in de grote perscontainer. Zelfs het papier uit de blauwe papierbakken verdwijnen in de pers container. Dit moet echt anders.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top