Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
4 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Bedrijfskunde rouwt om overleden docent

Gepubliceerd: 10 May 2019 • Leestijd: 1 minuten en 4 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Riny Kerkhof, docent Nederlands en communicatie bij de opleiding bedrijfskunde, is afgelopen zondag onverwacht overleden. Steunbetuigingen in het condoleanceboek op de vierde verdieping van locatie Kralingse Zoom laten zien dat Kerkhof erg werd gewaardeerd.

De docent, die 59 jaar werd, overleed aan een herseninfarct. Hij wordt morgen gecremeerd.

Peter Karstel, directeur van IBK (Instituut voor Bedrijfskunde), wenst op Hint de directe nabestaanden maar ook de collega’s en studenten van Kerkhof veel sterkte met het overlijden van de docent die ‘erg begaan was met zijn studenten en hen op een coachende wijze wist te inspireren’.

‘Hij hielp mij bij coaching van studenten’

Dat laatste blijkt ook uit de steunbetuigingen in het condoleanceboek. ‘Hij had de wens om elke student beter te laten worden in Nederlands en communicatie. Dat viel niet altijd mee maar hij bleef zich daarvoor inzetten’, schrijft een collega. Een andere collega: ‘Hij heeft mij geholpen met de coaching van studenten die wat extra begeleiding nodig hadden. Ik zal die gesprekken missen en ben hem dankbaar voor zijn hulp.’

En: ‘Ons laatste gesprek was openhartig en betrokken. We spraken over loslaten, nu heb je alles losgelaten. Zo verdrietig. Ik las nog een mailtje van je waaruit bleek dat je pal achter studenten stond. Dat waardeerde ik enorm.’

‘Alleen maar positieve dingen over hem’

Ook enkele studenten schreven iets in het condoleanceboek. ‘Ik had het met meneer Kerkhof vaak over het Nederlandse voetbalelftal. Dat ga ik zeker missen.’ Een andere student: ‘Heel veel sterkte. Hij was mijn favoriete Nederlands docent, mijn klas en ik konden alleen maar positieve dingen over hem zeggen.’

Tekst en foto: Jos van Nierop

Collega’s of studenten die een kaart willen sturen naar de nabestaanden van Riny kunnen deze afgeven bij de opleidingsondersteuners van de opleiding bedrijfskunde (KZ.D4.185).

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

5 Responses to Bedrijfskunde rouwt om overleden docent

  1. Mijn condoleance aan de familie en vrienden van Riny Kerkhof

  2. Waar op Hint? Ik heb gekeken in de IBK Mededelingen, op de Hogeschool Mededelingen, in het nieuws, maar kan niets vinden. Zou op zijn minst op de Hogeschool Mededelingen moeten staan.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top