Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
15 augustus 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Illutration of authors face

Jimmy (23) zit in het vierde jaar van de opleiding facility management. Hij woont in Den Haag op kamers, werkt daar als kok in een Spaans restaurant en reist dagelijks op-en-neer naar Rotterdam. Hij blogt over de dingen die hem opvallen. Zijn eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Blog

Hoe gaat het met jouw goede voornemens, liggen ze al in de prullenbak?

Gepubliceerd: 29 January 2019 • Leestijd: 1 minuten en 10 seconden • Jimmy

Direct na de jaarwisseling word je op social media gebombardeerd met de goede voornemens van anderen. Vaak liggen ze binnen een maand al in de prullenbak. Daarom doe ik er zelf niet aan.

Als iemand aan mij vraagt wat mijn goede voornemens zijn, zeg ik altijd: Die heb ik niet. Makkelijk antwoord want ik héb wel goede voornemens, alleen niet speciaal om het nieuwe jaar mee te starten.

Natuurlijk zijn er dingen die ik aan mezelf of mijn leven wil verbeteren, omdat het mij leuker of mijn leven makkelijker maakt. Alleen begin ik hier niet op 1 januari mee. Mijn goede voornemens ontstaan niet aan het einde of begin van een jaar, maar doorlopend.

Als ik mensen die hun goede voornemens binnen 31 dagen weer in de prullenbak gooien één advies mag geven, is dat: begin niet van de ene op andere dag met nieuwe gewoontes, maar start rustig en ontdek of jij er gelukkig van wordt.

Het werkt voor mij veel beter om kleine dingen stap voor stap te veranderen dan ineens cold turkey aan een nieuwe gewoonte te beginnen. Van de ene op de andere dag drie keer per week gaan sporten is een grote verandering, net als beslissen ‘vanaf nu’ alleen nog maar veganistisch te eten terwijl je dat voorheen eigenlijk nooit deed. Bouw het op met kleine stapjes, dan is de kans van slagen ook veel groter.

Kortom, wees eerlijk en kritisch naar jezelf als je grote veranderingen wilt in je leven. Pak je goede voornemens uit de prullenbak, splits ze op in kleine stapjes en dan zul je zien dat het wel goedkomt.

En als je dan aan je goede voornemen werkt, hoef je dat ook niet met iedereen te delen via social media of zo. Mensen merken vanzelf wel dat er iets aan je verandert. Natuurlijk moet iedereen z’n eigen ding doen, maar ik vind het allemaal maar gebakken lucht die in no time in rook opgaat.

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top