Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Geke is 21 en vierdejaars verloskundestudent. In haar blogs schrijft ze over de avonturen van een verloskundige (in opleiding). Geke’s eerdere blogs lees je hier. Meer Geke? Je kan haar ook volgen via haar Life of a midwife Facebookpagina.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Hoe overleef ik… 10 weken afstudeeronderzoek?

Gepubliceerd: 18 April 2019 • Leestijd: 1 minuten en 46 seconden • Geke

Na het afronden van mijn stage in Zeeland ben ik begonnen aan m’n afstudeeronderzoek. Samen met Josefine, m’n buddy, onderzoek ik hoe verloskundigen aankijken tegen de huidige werklast in de eerste lijn en welke voorstellen zij hebben voor veranderingen.

De deadline nadert in rap tempo. Vijf tips om die tien weken door te komen.

Gun jezelf een beetje vrijheid

Na maanden stage te hebben gelopen, voelen deze tien weken aan als ultieme vrijheid. Hoewel er binnen tien weken een heel afstudeeronderzoek moet liggen en dat best even doorwerken is, vind ik het heerlijk om m’n eigen tijd te kunnen indelen, tijd te hebben voor koffie-afspraakjes of spontane stapavondjes. Nog heel even genieten van het studentenleven. Wees lief voor jezelf. Werk op de momenten waarop jij het productiefst bent en geef jezelf ook zo nu en dan vrij.

Maar ook niet te veel… selfmade deadlines!

Ja, je kan je eigen tijd indelen en nee, er zijn geen tussentijdse deadlines. Dat is enerzijds heerlijk, maar anderzijds ook een enorme valkuil. Geef jezelf daarom tussentijdse deadlines. Bijvoorbeeld door met je buddy af te spreken dat je iets af hebt op een bepaald moment en door stukken in je week te blokken voor je scriptie. Ik ben bijvoorbeeld ’s ochtends het meest productief, dus staat de wekker regelmatig lekker vroeg.

Maak lusten van lasten

Wij doen kwalitatief onderzoek, dus crossen we het halve land door voor onze interviews en transcriberen we ons suf. Elke zucht, elke smak, elke verspreking, alles staat op papier. Letter voor letter nauwkeurig getypt en gecontroleerd. Ja, precies: gaaaaap. Dus proberen we van een last zo nu en dan ook een lust te maken. Zo interviewden we een oud-bestuursgenootje van mij en kletsten we tijdens een gezellige lunch weer eens bij. Ook interviewden we mensen in elkaars home town, waardoor we elkaars ouders ontmoetten. Stiekem best leuk om bij zoveel verschillende verloskundigenpraktijken én bij elkaar thuis binnen te kijken.

Zorg voor een goede werk-vibe

Voor m’n laatste tien weken Rotterdam trok ik in bij een van m’n beste vriendinnetjes. Naast ontzettend gezellig ook erg nuttig. Omdat we allebei ons afstudeeronderzoek aan het schrijven zijn, motiveren we elkaar, zetten we koffie voor elkaar en dansen we regelmatig de frustraties er even uit. Goed voor onze productiviteit.

Houd je einddoel voor ogen

Als je weer een hele avond hersenloos een interview hebt getranscribeerd, geen woord meer kan horen over je onderzoeksonderwerp en opziet tegen de volgende les, houd dan je einddoel voor ogen. In mijn geval: verloskundige worden! Dit is maar een tussenstation. Noodzakelijk om het einddoel te bereiken. En weet je nog wat je in het begin schreef, Geke? Juist! Stiekem is deze periode ook wel heel fijn. ’s Ochtends meters maken, ’s middags relaxen. Voor je het weet, is het weer voorbij. Nog een paar maanden tot dat felbegeerde papiertje….

LET’S DO THIS!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top