Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
15 augustus 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Illutration of authors face

Jimmy (23) zit in het vierde jaar van de opleiding facility management. Hij woont in Den Haag op kamers, werkt daar als kok in een Spaans restaurant en reist dagelijks op-en-neer naar Rotterdam. Hij blogt over de dingen die hem opvallen. Zijn eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Blog

De overgang

Gepubliceerd: 5 March 2019 • Leestijd: 1 minuten en 15 seconden • Jimmy

Dit schooljaar begon ik niet in de collegebanken maar op de facilitaire afdeling van Ahold Delhaize, om onderzoek te doen. Een halfjaar stage lopen en dan niet iedere dag naar school hoeven, wat heerlijk.

Iedere dag op dezelfde tijd uit bed en op dezelfde tijd weer thuis. Geen dingen die je thuis nog moet doen. De service van ‘Hotel Papa en Mama’. Heerlijk die vrije avonden, waardoor ik alle series en tv-shows weer kon volgen en met vrienden kon afspreken zonder dat ik op het laatste moment moest afzeggen vanwege een werkdrukpiek op school.

Helaas was het halfjaar snel voorbij. De eerste schoolweek kwam er weer aan, dus moest ik afscheid nemen van mijn ‘hotel’ in Krommenie. Ik ging terug naar mijn studentenkamer in Den Haag. Weer zelf koken, wassen, afwassen, schoonmaken, boodschappen doen en theezetten. Een behoorlijke omschakeling die ik maar met enige moeite kon verwerken…

De eerste schooldag voelde als een totale overgang. Eerst 10 minuten lopen naar de tram, vervolgens een tramrit van 6 minuten, daarna 38 minuten in de trein en dan nog eens 8 minuten in de metro. Eenmaal aangekomen op school moest ik me weer vermannen om de trap naar de derde etage te nemen, hijgend en licht transpirerend op zoek te gaan naar het juiste lokaal en vervolgens anderhalf uur te luisteren naar nieuwe kennis voor naderende tentamens.

Leuk om alle studiegenoten weer te zien en te spreken, dat wel, maar het oppakken van de studie in de collegebanken was een enorme overgang na de tijd op kantoor. Je koppie er weer bij houden terwijl je na 30 seconden al bent afgeleid. In rap tempo naar de zomervakantie toewerken met versnelde projecten, zware tentamens en vermoeiende colleges.

Gelukkig zijn de schooldagen kort, waardoor ik in de middag nog prima kan winkelen, lunchen of een dutje kan doen. Vooral de leuke dingen buiten de studie om maken het vol te houden. Zoals de vakantie die ik net weer heb gehad. Wat is het studentenleven toch zwaar – not. Dat maakt het ook wel weer enigszins lekker om naar school te gaan. Maar het blijft een omschakeling.

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top