Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Vivian van Leeuwen is haar lerarenopleiding Nederlands aan het afronden. Ze heeft lichamelijke beperkingen. Lees haar eerder verschenen blogs.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

O, die leuke millennial quarterlife questions…

Gepubliceerd: 11 April 2019 • Leestijd: 1 minuten en 21 seconden • Vivian

Stiekem, heel stiekem, heb ik zo aan het einde van mijn studie een beetje heimwee. Heimwee naar al die toffe vakken en projecten die ik deed. Maar misschien zijn het wel kriebels: doorstudeerkriebels.

Ik heb studeren altijd geweldig gevonden. Bij het bekijken van de boekenlijsten en syllabi word ik altijd al razend enthousiast. Maar ik was er heel stellig in: ik wil wel doorstuderen, maar eerst een poosje werken. Na zeven jaar lerarenopleiding en in totaal twintig jaar van mijn leven naar school gaan, wilde ik heel graag de praktijk in. Lekker met leerlingen werken, terrein veroveren. Ergens wil ik dat nog steeds, maar o, die leuke millennial quarterlife questions… Misschien wil ik dat doorstuderen toch wel hoger op mijn prioriteitenlijstje zetten.

Ik geef mijn scriptie en minoropdrachten maar de schuld: de laatste weken heb ik eindeloos veel onderzoeken en artikelen gelezen, van woordenschatdidactiek tot cyberpesten en van faalangst tot de moeilijkheidsgraad van teksten in leerboeken. En ik vind het allemaal even interessant. Juist daardoor voel ik die kriebels. Oef, die master educational needs lijkt me toch wel erg interessant en ik zou zo graag een keer onderzoek willen doen naar de invloed van een spierziekte op leercapaciteiten en naar de verschillen in opdrachtniveaus in methodes Nederlands voor vmbo en havo…

Twee dagen later gaan mijn gedachten weer een heel andere kant op: o nee, de studie Nederlands sterft uit… maar eigenlijk wil ik dat ook nog gaan doen! En dan onderzoek doen naar adolescentenliteratuur en Nederlanse urban poetry, en leerlijnen voor nieuwe Nederlanders… En misschien wil ik ook nog wel literatuur- en filmwetenschap gaan studeren, want dat is zo onderschat in het vak Nederlands. Of onderwijskunde, want ik vind innovatie en onderwijspolitiek vet interessant. Of, wat maakt het ook uit, communicatie, want ergens koester ik ook nog de droom om bij een uitgeverij te werken.

Ik denk dat dat studeren me gewoon in het bloed zit en daar ook niet snel uit zal verdwijnen. Ik zie mezelf nog geen aanmeldformulier versturen op de dag dat ik mijn diploma heb ondertekend; het werkveld lokt en lonkt ook. Maar wie weet. Wie weet vallen er over een paar jaar wel splinternieuwe studieboeken op de mat om razend enthousiast over te worden.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top