Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
8 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Maartje Fokkema is docent algemene economie op het Instituut voor Financieel Management (IFM). Eerdere blogs van Maartje lees je hier.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Op stagebezoek

Gepubliceerd: 14 February 2019 • Leestijd: 1 minuten en 12 seconden • Maartje

Tentamentijd. Deze week geen lessen, maar wel een aantal stagebezoeken. Vandaag ga ik naar Tuğçe. Zij loopt stage bij een elektronicabedrijf. Gisteren stuurde ze een e-mail met een routekaartje, parkeerinformatie en een telefoonnummer waarop ik haar kan bereiken als ik vertraging mocht hebben. Ook meldde ze wie er aanwezig zullen zijn bij het gesprek.

Als ik het bedrijf binnenstap, staat Tuğçe me al op te wachten. Ze ziet eruit om door een ringetje te halen. Ze regelt een bezoekerspasje voor me, neemt me mee naar een spreekkamertje en stelt me voor aan haar begeleiders. Voor ik iets kan vragen, beginnen zij de loftrompet te steken over Tuğçe. Ze heeft zich razendsnel ingewerkt. Ze neemt initiatieven, helpt collega’s en is verbazend handig met het ERP-systeem. ‘Dat klinkt goed’, zeg ik tegen Tuğçe. Ze glimlacht bescheiden maar zelfverzekerd. Ze weet precies wat ze wil.

De volgende student is Bryan. Vorig jaar zat hij bij mij in de les. Hij kwam standaard te laat en deelde, voor hij ging zitten, eerst hier en daar wat boksjes uit aan klasgenoten. ‘Bryan, pet af, oortjes uit. Pak je boek eens.’ ‘Heb ik niet bij me, mevrouw.’

En nu loopt hij stage bij een transportbedrijf. Ik rijd naar het door hem opgegeven adres en kom terecht bij een gigantisch distributiecentrum. De administratie blijkt ergens anders te zijn. Nu ben ik twintig minuten te laat! Gejaagd meld ik me bij de receptie. Bryan wordt gebeld en verschijnt meteen. Hij ziet er kwiek en redelijk netjes uit.

Hier geen pasjes; we gaan meteen naar het kantoor van zijn begeleider. Deze geeft aan heel blij te zijn met Bryan. Altijd keurig op tijd, pakt alles op, kan met iedereen omgaan. Waren alle stagairs maar zo! Ik probeer mijn verbazing niet te laten blijken. Maar ik kan het niet laten om, voor ik vertrek, aan Bryan te vragen: ‘Hoe komt het nu dat je hier zo goed presteert, terwijl je in de klas soms knap irritant was?’ Even lijkt hij de vraag niet te begrijpen. Dan breekt er een brede glimlach door: ‘Maar mevrouw, dat is school!’

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top