Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Evi is 24 en studeert illustratie aan de Willem de Kooning Academie. Ze schrijft over ongemakkelijke of verwarrende situaties die ze tijdens haar studie herhaaldelijk tegenkomt. Lees hier haar eerdere blogs.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Pleidooi voor ongeremdheid

Gepubliceerd: 13 May 2019 • Leestijd: 1 minuten en 12 seconden • Evi

Ik vind alcohol lekker en leuk, en ik denk dat mijn leven een stuk saaier was geweest zonder. Ik denk ook dat mijn vriendengroep dan een stuk kleiner zou zijn geweest en dat ik allang met een burn-out thuis had gezeten. Zo, dat is eruit.

illustratie over drankgebruik van Evi

Alcohol maakt meer kapot dan je lief is, is de slogan. Persoonlijk vind ik dat iets te simpel. Ja, een glaasje sneuvelt sneller als je er iets te diep in hebt gekeken. Soms gevolgd door een mobieltje. En als je niet uitkijkt, loop je frontaal tegen een paal aan.

Emoties zijn niet altijd meer onder controle, wat kan resulteren in ongemakkelijke gesprekken en ruzies die niemand eigenlijk kan volgen. Er worden impulsieve keuzes gemaakt die lang niet altijd de juiste blijken te zijn. Zo zou ik bijvoorbeeld graag willen dat ik niet letterlijk iedereen op wie ik ooit stiekem verliefd was, zo vaak midden in de nacht had gebeld.

Maar waar ik het talent heb het leven veel en veel te serieus te nemen, kan een glaasje alcohol ervoor zorgen dat ik kan kalmeren en relativeren. Het feit dat ik me alleen focus op vrienden en bier en de dag erna constateer dat de wereld niet is vergaan, doet mij plezier.

Ongeremdheid laat ideeën, dromen of emoties besproken worden die normaal achter slot en grendel zitten en daardoor kunnen interessante, nieuwe relaties ontstaan. Zowel vriendschappelijk als in de liefde.

Altijd controle hebben over je leven is onmogelijk en toch doen mensen daar erg hun best voor. Het gebruik van alcohol heeft een negatieve connotatie gekregen, omdat hier het gevaar in zit de controle te verliezen. Er zijn avonden geweest dat ik achteraf gezien wel iets rustiger aan had kunnen doen.

Of dat ik mensen voorbij zag rollen in de kroeg en dacht: sta jij even mooi voor lul. Maar als ik dat afweeg tegen het plezier, de spontane ontmoetingen en de gesprekken tijdens zo’n avond stappen, dan winnen die laatste. En zolang de ongeremde avonden afgewisseld worden met al het andere wat mij lief is, maak ik mij geen zorgen.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top