Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
6 juli 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Terug van weggeweest: de kerstattentie voor medewerkers

Gepubliceerd: 7 November 2019 • Leestijd: 0 minuten en 59 seconden • Nieuws

Alle ongeveer 4.000 medewerkers van de HR ontvangen eind dit jaar – en de komende drie jaar – weer een kerstattentie. De medewerkers kunnen een cadeau kiezen of geld doneren aan een goed doel.


Drie jaar geleden kregen medewerkers van de Hogeschool Rotterdam voor het laatst een kerstattentie. Op een site konden ze zelf een cadeau uitkiezen of een bedrag doneren aan een goed doel. Maar om de begroting sluitend te krijgen, besloot het collegebestuur eind 2016 de ‘digitale kerstpakketten’ te schrappen, een besparing van 200.000 euro.

Diensten en onderwijsinstituten konden er wel voor kiezen om uit hun eigen budget hun medewerkers iets extra’s te geven. Zo kozen de diensten voor een ‘dienstenfeest’ en konden de medewerkers van het instituut voor lerarenopleidingen cadeaus uitkiezen bij enkele ondernemingen die op school waren uitgenodigd.

Nu is het kerstgeschenk dus weer hogeschoolbreed terug. Het college: ‘Medewerkers van Hogeschool Rotterdam zetten zich elk jaar weer in om goed geëquipeerde professionals op te leiden voor onze samenleving. Deze inspanningen verdienen waardering en de kerstsattentie is een goed middel om die waardering uit te drukken.’

Eigenlijk wilde de HR het ‘kerstpakket’ vorig jaar al terug laten komen, maar was toen te laat om via een aanbestedingsprocedure een partij te vinden die de attentie kon leveren. Daarom kregen alle medewerkers toen een eindejaarsuitkering van 50 euro. Dit jaar was er wel tijd voor die aanbestedingsprocedure. Voor de geschenken aan zo’n 4.000 medewerkers à 50 euro per persoon gedurende 4 jaar, trekt de hogeschool 800.000 euro uit.

De medewerkers kunnen kiezen uit verschillende cadeaus of – net als in het recente verleden – het bedrag doneren aan een goed doel.

Tekst: Jos van Nierop
Foto: Shutterstock

 Wil je op vrijdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to Terug van weggeweest: de kerstattentie voor medewerkers

 1. Wanneer verschijnen de eerste pakketten op marktplaats? Zou het geld sowieso niet aan het ”goede” doel schenken.

 2. Beetje kort door de bocht toch, Hans? Er zijn genoeg medewerkers van de HR die zo’n extraatje best kunnen gebruiken.

 3. Volgens mij is het voordeel van deze vorm dat je iets kunt kiezen wat je leuk of lekker vindt. Zit er niets bij, dan gebruik je die voucher lekker niet. Er zijn inderdaad altijd mensen die zo’n extraatje kunnen gebruiken, je kunt er dus ook nog een collega blij mee maken. Marktplaats is helemaal niet nodig!

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top

%d bloggers like this: