Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Nabil is tweedejaars student crossmediale communicatie met een passie voor schrijven. Hij schrijft over het leven als student en schetst hiermee herkenbare situaties waar jij misschien wel middenin zit…
Zijn eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Wordt dit semester een hel of de tijd van je leven?

Gepubliceerd: 27 September 2019 • Leestijd: 1 minuten en 6 seconden • Nabil

Je krijgt er de rillingen van of je wordt er ontzettend enthousiast van: projectgroepjes. Zo’n groepje vormen is vaak erg stressvol. Wordt het semester een hel of maak je de tijd van je leven door? Heb je een minuutje?

Je ontkomt niet aan werken in projectgroepjes. En ze helpen je wennen aan het feit dat je na je studie waarschijnlijk de rest van je werkende leven in een vast ‘projectgroepje’ zult zitten. Dus wees blij: nu heb je in ieder geval nog wat te kiezen. Maar hoe pak je dit het beste aan?

Je hebt inmiddels al wat maatjes gevonden tijdens de introductieweek met wie je een goede klik hebt. ‘Wij gaan sowieso bij elkaar in het groepje zitten!’, hoor ik je al denken. Want, wat kan er misgaan als je mag werken met de mensen die je graag mag, right? Stop daar, want het is vaak niet de juiste keuze.

Iemand met wie je een goede band hebt, is niet per definitie een goede vormgever, schrijver of leider. En wat als het op een gegeven moment niet zo goed lijkt te boteren en er fikse discussies ontstaan? En als het zelfs zo ver gaat dat je vriendschap op het spel komt te staan? Natuurlijk is dit een aangedikt scenario, maar geloof me: niet onrealistisch.

Een succesvol team bestaat in eerste instantie uit een groep mensen waarvan ieder lid uitblinkt in zijn of haar vakgebied. Zoek dus vooral mensen die jou aanvullen en die je nodig hebt, nog voor je kijkt naar wie jou leuk lijkt. Heb je een taalexpert, Photoshop-goeroe en een geboren leider nodig? Zoek die dan en vorm een dreamteam. Zo haal je het beste uit je klas en leer je het meest. En maak je niet druk: die maatjes die je hebt gemaakt, blijf je nog dagelijks zien.

Een topcijfer én een topvriendschap? Het kan dus allebei. Just choose wisely.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top