Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
6 december 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Aantal studentkandidaten medezeggenschap weer in de lift

Gepubliceerd: 10 November 2020 • Leestijd: 1 minuten en 9 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Je kandidaat stellen voor een zetel in de centrale medezeggenschapsraad van de HR wordt bij studenten weer populairder. De animo daalde de laatste jaren van 152 kandidaten in 2017 naar 46 kandidaten vorig jaar. Bij de verkiezingen die van 24 tot en met 26 november worden gehouden zijn het er 112.

In kiesdistrict Kralingse Zoom hebben zich 51 studenten kandidaat gesteld, in de andere drie districten wat minder: 18 in Blaak/Wijnhaven, 22 in Academieplein en 21 in Museumpark. Van de huidige studentleden in de cmr dingen voorzitter Kevin Leentfaar, Kenville Kleinmoedig, Daan den Teuling, Sam van Leeuwen en Hasan Ulu weer mee naar een zetel.

Interesse in imr: van 67 naar 108

Ook de interesse bij studenten voor een plek in een instituutsmedezeggenschapsraad (imr) of opleidingscommissie (oc) steeg. De animo om zitting te nemen in de raad van een onderwijsinstituut ging vergeleken met vorig jaar omhoog van in totaal 67 naar 108 studentkandidaten. Vooral bij de HRBS, de Rotterdam Business School (RBS), EAS, de Willem de Kooning Academie en de lerarenopleidingen ging het aantal geïnteresseerden omhoog.

Het aantal studentkandidaten voor de verschillende oc’s ging omhoog van 132 naar 203 geïnteresseerden. Met name de opleidingen van de instituten EAS (van 5 naar in totaal 32 kandidaten), RMI (van 1 naar 9) en RBS (van 9 naar 20) doen het goed. Bij het instituut voor gezondheidszorg en bij RAC ging het aantal kandidaten juist iets omlaag.

Bij sommige opleidingen geen kandidaten

Bij onder meer de RAC zijn er ook opleidingen waar niemand zich kandidaat stelde voor de opleidingscommissie. Begin dit jaar werd besloten dat vacante zetels in oc’s ook leden benoemd mochten worden in plaats van verkozen.

Bij de medewerkers in de cmr, waar elke twee jaar verkiezingen zijn, doen zeven leden wederom mee, de drie die dat niet doen zijn Helen de Haan, Michael Schelvis en Tak Pin Lam. Het aantal kandidaten voor in totaal tien zetels is ongeveer gelijk als twee jaar geleden: 23. Voor de medewerkerszetels in de imr’en vinden alleen tussentijdse verkiezingen plaats; de ‘echte’ verkiezingen voor een tweejarig termijn waren vorig jaar.

Tekst: Jos van Nierop

 Wil je op vrijdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
 Profielen, het onafhankelijke nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam, deelt wekelijks artikelen op Linkedin. Ben jij onze nieuwe connectie?

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top