Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 januari 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Alle HR-medewerkers krijgen eenmalige thuiswerkvergoeding van 200 euro

Gepubliceerd: 16 October 2020 • Leestijd: 0 minuten en 21 seconden • Nieuws

Omdat thuiswerken meer kosten met zich meebrengt krijgen alle HR-medewerkers een eenmalige vergoeding van 200 euro netto. Die wordt in november tegelijk met het salaris uitbetaald.

Wie thuis werkt maakt kosten. Denk aan inrichting van de werkplek, extra stookkosten, IT-voorzieningen en niet te vergeten koffie en wc-papier. Het Nibud berekende dat dit circa 2 euro per (werk-)dag kost.

Om medewerkers tegemoet te komen in die kosten komt er nu een eenmalige vergoeding. Deze wordt betaald aan alle medewerkers met een dienstverband bij de hogeschool, ongeacht aanstellingsvorm.

Ook wordt de reiskostenvergoeding voorlopig doorbetaald. In januari komt er een nieuwe regeling voor reiskosten en thuiswerkvergoedingen.

Tekst: Edith van Gameren
Illustratie: Demian Janssen

 Wil je op vrijdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

 

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

5 Responses to Alle HR-medewerkers krijgen eenmalige thuiswerkvergoeding van 200 euro

 1. Ik zal wel als een zure ondankbare zeikerd gezien worden maar 200 euro? Daar kun je nog geen fatsoenlijke bureaustoel van kopen.

 2. Die worden door de HR al ter beschikking gesteld op aanvraag, zoals bekend was.

 3. I stand corrected in dat geval. Dat zal bekend zijn voor medewerkers, ik als student krijg hier niets van mee natuurlijk, en de tekst impliceert dat men enkel 200 euro schoon krijgt om de thuiswerkplek in te richten. Wat ik nogal een karig bedrag vind.

  Het is te hopen dat er vanaf januari een mooie (financiële)regeling komt welke wellicht ook kan voorzien in de aanschaf van een hoge kwaliteit webcam wat verlichting en een fatsoenlijke microfoon. Dat zou mij wat minder depressief maken een les te volgen. (Er zijn ook zat docenten die dit al heel goed hebben opgepakt, chapeau daarvoor).

 4. Fijn, mooi gebaar en alvast dank. Ik denk dat ik het bedrag ga doneren aan anderen die het in deze crisis minder getroffen hebben dan wij. Mijn vraag is nog wel wat er gebeurt met de reiskosten-vergoeding? Logischerwijs zou die gekort kunnen worden. Door thuis te werken maak ik inderdaad extra kosten maar spaar ik ook best veel geld uit.

 5. .. en ondertussen zijn de collegegelden harder gestegen dan voorgaande jaren. Verdienen studenten niet ook een betere bureaustoel. Regentesk en decadent, deze ‘vergoeding’!

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top