Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
14 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Coronaproof naar school: zo gaat dat op de ‘Willem’

Gepubliceerd: 28 May 2020 • Leestijd: 0 minuten en 50 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De eerste coronaproof HR-locatie is een feit. Met pijlen, kruizen en vele meters afzetlint opende de Willem de Kooning Academie (WdKA) afgelopen maandag haar deuren voor afstudeerders.

Door de versoepeling van de coronamaatregelen mogen de HR-locaties stap voor stap weer open voor fysiek onderwijs. Stap 1 van de gefaseerde herstart betekent dat het toegestaan is om afstudeergerelateerde activiteiten op locatie te laten plaatsvinden. Vooral voor opleidingen met vaardigheidsonderwijs en onderwijs in werkplaatsen is dat belangrijk.

De WdKA – met veel werkplaatsen – is daarom als eerste heringericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo zijn de ingang en de uitgang van het gebouw nu gescheiden en mag niet iedereen tegelijk naar binnen. Daarnaast is maar een gedeelte van alle praktijklokalen en werkstations beschikbaar en zijn er looproutes uitgestippeld. Ook is bij elke ruimte aangeven hoeveel personen er maximaal gebruik van mogen maken.

Meer locaties openen de komende weken

Op 15 mei kondigde de HR aan dat locaties gefaseerd weer opengaan, waarbij is afgewogen welke locaties zonder grote aanpassingen geschikt zijn voor fysiek onderwijs op 1,5 meter afstand.

Op 2 juni opent locatie Academieplein – waar vooral technische opleidingen gehuisvest zijn – haar deuren. Ook die opleidingen zullen op kleine schaal ruimte bieden voor onderwijsactiviteiten die direct gerelateerd zijn aan het afstuderen. Daarop volgen op 15 juni locaties Museumpark (als toetslocatie), RDM en Rochussenstraat.

Bekijk in het filmpje hoe de WdKA coronaproof is gemaakt.

Tekst en video: Asli Kösker

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top