Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Docent start actie: ‘Doneer je thuiswerkvergoeding en help een Rotterdammer in nood’

Gepubliceerd: 18 November 2020 • Leestijd: 1 minuten en 59 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Volgende week wordt samen met het salaris de eenmalige thuiswerkvergoeding van 200 euro op de rekeningen van alle medewerkers gestort. HR-docent Thomas Linders doneert zijn vergoeding aan Rotterdammers met acute financiële problemen: ‘Zij hebben het harder nodig momenteel.’

Linders geeft nu ruim drie jaar les aan de opleiding industrieel product ontwerpen en heeft daarvoor twintig jaar een eigen ontwerpbureau gerund. ‘Een eigen bedrijf hebben gaat met vallen en opstaan, vooral in crisistijden. Ik ben daarom ook dankbaar voor mijn plek op de hogeschool, waar ik mijn werk kan doen en waar ik aan het eind van iedere maand netjes krijg uitbetaald.’

Hij hoopt daarom dat meer collega’s gaan doneren. ‘Ik heb veel respect voor al mijn collega’s die zich momenteel keihard inzetten om het onderwijs doorgang te laten vinden. We zijn een grote community, waarin we hard werken en iets moois opbouwen, en ik hoop dat veel collega’s dit oproepje zien en een bijdrage kunnen leveren. Natuurlijk zijn er ook mensen binnen de HR die krap zullen zitten, maar er zijn er ook die het makkelijk kunnen missen. Het gaat uiteindelijk om wat we voor elkaar willen betekenen in deze moeilijke tijden.’

Fonds voor acute financiële problemen

Het gedoneerde geld gaat rechtstreeks naar het Fonds Bijzondere Noden Rotterdam (FBNR), dat jaarlijks 2800 Rotterdammers die rond het sociaal minimum zweven helpt met acute financiële problemen. Denk aan geld voor boodschappen, huur, energie-, of zorgkosten, een tandartsbehandeling, de sportclub van de kinderen of het vervangen van een kapotte wasmachine.

Nita Wissink, directeur van het Fonds, vindt het vooral in tijden van corona een mooi initiatief. ‘Corona raakt ons allemaal, maar raakt sommigen harder in de bestaanszekerheid. Het is hartverwarmend als mensen van de Hogeschool Rotterdam op deze manier naar elkaar omkijken en iets voor een Rotterdamse medemens willen betekenen.’

Geïnspireerd door ‘Stadsdelen’

De aanleiding voor het kiezen van dit fonds is voor Linders een eerdere doneeractie, ‘Stadsdelen’. Deze werd in mei van dit jaar gelanceerd door vier Rotterdamse vrienden. Zij bedachten toen om tien procent van hun vakantiegeld te doneren aan het FNBR.

‘Ik heb toen ook een bijdrage geleverd en de directheid en de eenvoudige manier opzet sprak mij toen aan. Ik wil de actie zo simpel en helder mogelijk houden. Dit fonds is voor Rotterdammers en als medewerkers van de Hogeschool Rotterdam past deze doneeractie precies in onze community’, aldus Linders.

‘Het zou mooi zijn als we 5.000 euro kunnen inzamelen’

Hij ziet graag dat collega’s de doneeractie zo veel mogelijk delen met elkaar. ‘Het gaat erom dat we proberen zoveel mogelijk HR-collega’s te bereiken. De thuiswerkvergoeding is een vast bedrag van 200 euro, natuurlijk is een lager of hoger bedrag prima. Het zou heel mooi zijn als we met elkaar een bedrag van 5.000 euro kunnen inzamelen.’

Wil je helpen? Doneren kan via de website van het Fonds. Op die website vind je ook meer informatie over het FNBR. Voor meer informatie over de doneeractie kan je contact opnemen met Thomas Linders. Het FBNR heeft een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling)-status: giften zijn daarmee fiscaal aftrekbaar.

Tekst: Asli Kösker
Foto: Frank Hanswijk

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

 

 

 

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

5 Responses to Docent start actie: ‘Doneer je thuiswerkvergoeding en help een Rotterdammer in nood’

  1. Goede actie Thomas, ik heb mijn vergoeding al eerder overgmaakt naar een stichting die onafhankelijke journalistiek ondersteunt. Hoe meer collega’s jou oproep steunen, des te beter, tegelijkertijd kan m.i. iedere collega zelf bepalen welk goed doel ( anders dan eigen portemonnaie ) ze een warm hart toedragen. En collega’s die het zelf heel hard nodig hebben zijn natuurlijk een goed doel voor zichzelf….

  2. Ik mailde naar Thomas om me aan te sluiten, maar het mailadres klopt niet – even aanpassen Profleien-collega’s!

  3. Bedankt voor je oplettendheid, we hebben het aangepast!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top