Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
12 augustus 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Gratis water en weg met die petflessen!

Gepubliceerd: 7 July 2020 • Leestijd: 1 minuten en 20 seconden • Nieuws

Koud water uit de koffieautomaten op de locaties van de HR is vanaf augustus gratis. Ook komen er nog meer ‘losse’ watertappunten dan er nu zijn. Dat vertelde Wijnand van den Brink gistermiddag in de vergadering met de centrale medezeggenschapsraad (cmr).

Getekende, groene kraan met een waterdruppel.
Water tap icon. Vector illustration

Van den Brink reageerde op een advies van de cmr met daarin een stevig pleidooi om op alle locaties meerdere watertappunten te realiseren.

De cmr wijst in haar initiatiefvoorstel op de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam, waar in 2018 waterpunten zijn aangelegd. ‘De waterpunten zijn op veel plekken te vinden en de reacties zijn zeer positief’, stelt de cmr. ‘Ook de Erasmus Universiteit heeft meerdere watertappunten geïnstalleerd op de campus in de binnen- en de buitenruimte.’

‘Voor nieuwe medewerkers en studenten een gratis herbruikbare waterfles’

Daarnaast refereert de cmr aan de door de HR uitgesproken ambitie om een duurzame hogeschool te worden. Daarbij gaat de HR onderzoek doen naar het verbruik van plastic. ‘Dat steunen we ten zeerste’, aldus de raad, die vindt dat er op de hogeschool geen petflessen met water meer mogen worden verkocht.

Herbruikbare waterflessen zouden de norm moeten zijn en daarom stelt de raad ook voor om alle nieuwe medewerkers en studenten zo’n fles – met het HR-logo – cadeau te doen. Op dat voorstel reageerde Van den Brink niet, maar over het uitbannen van petflesjes met water zei hij. ‘We gaan dat meenemen in onze nieuwe horecavisie die eind dit jaar klaar moet zijn’.

‘Waar we aan het bouwen zijn, nemen we aanleg watertappunten mee’

Van de Brink zegt blij te zijn met het voorstel van de cmr. ‘Het sluit aan bij waar we deels al mee bezig waren. Het (aanleggen van watertappunten, red.) lijkt makkelijker dan het is, onder andere omdat je met legionella te maken kunt krijgen. Maar daar waar we aan het bouwen zijn, nemen we het daadwerkelijk mee.’

En het water uit de koffieautomaten wordt dus gratis. Eén probleem, realiseert ook Van den Brink zich: ‘Je kunt daar geen (herbruikbare!, red.) fles onder kwijt. We kijken nog naar een oplossing.’

Tekst: Jos van Nierop
Beeld: Vector Illustration

 Wil je op vrijdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Gratis water en weg met die petflessen!

 1. De IMR van IvG heeft vorig jaar koudwater tappunten en herbruikbare waterflessen aangevraagd voor locatie Rochussenstraat. Sinds augustus 2019 is dat gerealiseerd met dank aan de directie en facilitaire dienst. Studenten en personeel zijn er erg content mee!

 2. Mooi initiatief! Kunnen we dan ook de gekoelde watertanks met plastic bekertjes vervangen?

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top

%d bloggers like this: