Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam werkt aan digitaal afstandstoetsen voor komende toetsperiode

Gepubliceerd: 24 March 2020 • Leestijd: 1 minuten en 18 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De volgende toetsperiode staat voor de deur en de Hogeschool Rotterdam werkt hard om die door te laten gaan. Als de overheid het toestaat in de panden, maar anders digitaal en op afstand.

Toen de hogeschool afgelopen week overstapte op digitaal onderwijs, werd er gecommuniceerd dat er de komende tijd niet digitaal getoetst zou worden. Nu de HR een week de tijd heeft gehad om de boel op orde te maken, lijkt een digitale toetsweek op afstand een reële optie te worden.

Examencommissies moeten goedkeuring geven

Collegevoorzitter Ron Bormans: ‘We willen de tentamens zoveel mogelijk online door laten gaan. We zitten nu in de afrondende fase van het formele regelen, want we willen dat het niveau van de online tentamens hetzelfde is als het niveau van de tentamens die we op school afnamen. En daarvoor is het belangrijk dat alle vormen van tentaminering door de examencommissie worden goedgekeurd.’

‘We willen dat het niveau van de online tentamens hetzelfde is als van de tentamens die we op school afnamen.’

De examencommissies zitten volgens de collegevoorzitter in de afrondende fase van hun onderzoek en het ziet ernaar uit dat een groot gedeelte van de toetsen de komende tentamenweek digitaal en op afstand afgenomen kan worden.

‘Hou je studentenmail in de gaten’

Hoe de toetsweek er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. Bormans: ‘De opleidingen gaan studenten actief informeren over welke tentamens doorgaan. Hou dus je studentenmail in de gaten voor updates. Er is weleens een enkele student bij wie de mails van de Hogeschool Rotterdam in de spam-map terecht komen, kijk ook in die map en hou je mail en de site van de hogeschool in de gaten.’

Programma om in te halen

‘Ga er niet vanuit dat er geen tentamens zijn en zoek contact met je studieloopbaancoach als je twijfelt over welke tentamens wel en niet doorgaan’, drukt Bormans de studenten op het hart. ‘Wat wel doorgaat heb je te doen, over wat niet doorgaat hoef je je nu geen zorgen over te maken. We werken aan een programma waarin we dat allemaal kunnen inhalen.’

Tekst: Tosca Sel

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Hogeschool Rotterdam werkt aan digitaal afstandstoetsen voor komende toetsperiode

 1. Is er meer duidelijkheid over hoe deze toetsen dan af worden genomen? Bij andere universiteiten wordt dit gedaan aan de hand van een programma dat je microfoon en webcam gebruikt. Hoe gaat de hogeschool dit doen? Indien een laptop niet op de boekenlijst staat, is deze ook niet verplicht en moet de hogeschool in deze voorziening kunnen voorzien voor alle studenten. Dit gaat niet aangezien niet iedereen naar de hro kan/mag komen. Ook krijg je te maken met niet werkende microfoons of camera’s…….

 2. Daar hebben wij nog geen antwoorden op. Ik gok dat dit allemaal in de komende weken duidelijk wordt. En er zijn nu computers beschikbaar op school (locatie Kralingse Zoom en Rochussenstraat) voor mensen die geen computer of laptop tot hun beschikking hebben en/of thuis niet rustig kunnen studeren. Ik ga ervan uit dat de HR deze tijdens de toetsperiode ook beschikbaar houdt voor studenten die dat nodig hebben.

  Grts Tosca

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top