Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
4 oktober 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Vivian van Leeuwen is haar lerarenopleiding Nederlands aan het afronden. Ze heeft lichamelijke beperkingen. Lees haar eerder verschenen blogs.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Ik ben misschien niet in de wieg gelegd om les te geven, maar ik ben geboren voor het onderwijs

Gepubliceerd: 24 January 2020 • Leestijd: 1 minuten en 1 seconden • Vivian

De studie Nederlands sterft uit, kopten de kranten een tijdje terug. Dat kwam binnen: op de middelbare school was het mijn grote droom om Nederlands te studeren.

Boeken, verhalen en taalfouten waren mijn leven en ik kon met de beste wil van de wereld niets bedenken waar ik me liever mee bezig zou houden. Nu, ruim zeven jaar later, kan ik me met de beste wil van de wereld niets voorstellen wat in de buurt zou komen van mijn liefde voor het onderwijs en het vak Nederlands. Maar stel dat het anders was geweest?

In een ander leven was ik misschien wel communicatie gaan studeren, want een baan in het boekenvak of als tijdschriftredacteur lijkt me ook nu nog steeds fantastisch. Of misschien had ik gekozen voor de lerarenopleiding geschiedenis. Die past ook goed bij mijn interesse in alle verhalen en mensen die de geschiedenisboeken niet hebben gehaald. Of maatschappijleer, vanwege de vonkjes die ik van binnen voel opspringen als ik lees over activisme en jongerenpolitiek. Misschien begin ik ooit nog eens aan een van deze studies, wie weet.

En stel dat ik toch Nederlands was gaan studeren … Dan had ik nu misschien wel aan mijn scriptie gewerkt over young adult-literatuur of de hervorming van het vak Nederlands. Stiekem denk ik dat het onderwijs toch wel aan me was gaan trekken. Misschien ben ik daar altijd al wel voor bestemd geweest. Want alle dingen die vlinders in mijn buik doen opvliegen, alle dingen die ik interessant vind, zitten in het onderwijs Nederlands.

En ik zou het niet anders meer willen: ik ben misschien niet in de wieg gelegd om les te geven, maar ik ben geboren voor het onderwijs.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top