Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 oktober 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Foto van Lieve Tosca

Lieve Tosca, ik vind een klasgenoot leuk. Wat moet ik doen?

Lieve Tosca,

Ik vind een jongen uit mijn klas leuk. Ik weet niet of hij mij ook leuk vindt, maar hij maakt in de klas wel veel oogcontact. Ik weet niet zo goed wat ik nu moet doen. Kan jij me helpen? 

Lfs, 
Crush

Lieve Crush,

Als ik je klasgenoot voor je aan kon spreken, zou ik het doen. Maar je moet het zelf doen en ik heb er alle vertrouwen in dat je dat kan. Jij vindt hem leuk, hij kijkt naar jou: het is tijd voor de volgende stap.

Probeer de volgende keer dat je ziet dat hij naar je kijkt eens naar hem te glimlachen. Als-ie teruglacht, weet je in ieder geval dat hij je interessant vindt. Echte flirts kijken na het glimlachen even weg en daarna snel weer terug. Als hij zelfs na het wegkijken nog naar je glimlacht, vindt hij je blijkbaar zeer interessant om naar te kijken.

Goed, het spelletje met het kijken is nu wel uitgespeeld. Het is tijd om contact te leggen en dat is eigenlijk heel makkelijk, omdat jullie al best wat van elkaar weten. Jullie zijn namelijk klasgenoten en volgen dezelfde lessen. Vraag hem na de les eens wat. Dat kan makkelijk in real life, maar als je het spannend vindt, kan het ook via Teams chat of WhatsApp.

Een gesprekje over school is niet lastig. Vraag hem bijvoorbeeld of hij de uitleg over onderwerp X heeft onthouden (omdat hij daarnaar vroeg of op reageerde in de klas) of dat-ie toevallig weet hoe die ene huiswerkopdracht in elkaar steekt. Wanneer het contact is gelegd, kan je daarna prima vragen hoe hij school in deze corona-tijden ervaart en hoe hij de dagen door komt. Zo kom je al snel wat meer over hem te weten en misschien ontdek je ook of hij al een vriendin heeft of niet.

Wanneer het gesprek niet al te stug gaat, kan je voorstellen eens samen wat te gaan doen. Als je nog een excuus nodig hebt, kan je een afspraak maken om schoolwerk te bespreken. Maar je kan ook ook gewoon een kop koffie gaan drinken, een film gaan kijken of iets anders doen.

Het hoeft niet direct een date à la het tv-programma First Dates te zijn met een driegangendiner. Dat kan prima later als jullie elkaar goed genoeg kennen om te weten dat een etentje samen gezellig wordt.

Leer hem eerst eens beter kennen, daarna komt de rest vanzelf. Of niet. Dan is er altijd nog Tinder, of onderwijsperiode 2 met nieuwe klasgenoten.

Veel flirtplezier!

Lfs,
Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen en beantwoordt wekelijks een vraag over je studie, het leven of de liefde. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl en ze beantwoordt hem snel. Wil je meepraten over de Lieve Tosca-vraag? Via de @profielenmagazine stories op Instagram wint Tosca iedere maandagavond advies in. Jouw advies is welkom!
 Wil je op vrijdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Gepubliceerd: 7 October 2020 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to Lieve Tosca, ik vind een klasgenoot leuk. Wat moet ik doen?

 1. “Leer hem eerst eens beter kennen, daarna komt de rest vanzelf. Of niet. Dan is er altijd nog Tinder, of onderwijsperiode 2 met nieuwe klasgenoten.” Heerlijk! Haha.

 2. “[…] misschien ontdek je ook of hij al een vriendin heeft of niet.”

  Hij kan natuurlijk ook een vriendje hebben!

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top

%d bloggers like this: