Wat doe je dan na twee jaar single-schap: Tinder. Eerst natuurlijk bij hoog en laag geroepen: ‘Ik nooit!’ Maar als een mak schaap lig ik nu op die slachtbank. Want dat is het. En maken mensen hun leven op Insta en Facebook al een stuk mooier, Tinder is next level!
Ik zit wel in een lastige pool te vissen. Als je zelf geen kinderwens hebt en ook niet per se op kinderen van anderen zit te wachten, is de leeftijdspanne 35-45 tricky. Maar even: sinds wanneer krijgen mensen weer drie of vier kinderen? Bestaat er inmiddels naast vliegschaamte en klikangst niet ook zoiets als kindertwijfel?
Nog erger: gewoon je kinderen voluit herkenbaar op Tinder zetten! Hebben Sterre, Beer en Zon ook nog iets te zeggen gehad over de vraag of ze op een dating-app voor volwassenen staan? Swipe links.
En hoe zit dat met het opwaarderen van je functietitel? Zo is er een grote groep die zich niet ondernemer, zzp’er, eigenaar of desnoods CEO noemt, maar entrepreneur. Mag ik een bakje? En-tre-pre-neur. Dat is een ander woord voor zzw’er: zelfstandige zonder werk. En ik had even een match met een vrouw die zich Sanitary Hospitality Manager noemde. Dus ik in het Engels: ‘Wow, your job sounds spectacular, happy in it?’ Zegt ze: ‘Love it! Being a toiletlady is so satisfying.’ Nee hoor, dat heb ik verzonnen. Ze sprak gewoon Nederlands. Swipe naar links.
Dat er in Nederland heel veel mensen parttime werken blijkt ook op Tinder. Als je de lijst aan hobby’s en activiteiten ziet, kán dat ook niet anders. Alsof ze nog maar een paar dagen te leven hebben. ‘Ik wil alles, NU!’ Maar echt: festivals, wereldreizen en het motto: ‘work hard, play hard’ zijn het nieuwe burgerlijk anno 2020. Swipe naar links.
Fotofilters waardoor een 45-jarige er uit ziet als haar dochter van 15: swipe links.
Op Tinder is om handig uit te gaan van het tegenovergestelde. Voorbeeld: ‘Ik ben heel happy alleen, heb een ge-wel-dig leven en ben lekker gek’ = ‘Ik ben eenzaam, doodongelukkig en saai.’
Nee, Tinder en ik zijn nog geen match. Maar zeker in dit tijdperk van isolatie en thuiswerken, droogt de pool of possibilities snel op. Diep van binnen blijf ik hopen op die ene romantische ontmoeting in het wild met strijkers, pijlen van cupido en dat alles in slow motion.
De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.
Lees hier alle details over onze spelregels.
Er is niks mis met het schoonmaken van toiletten? Dat is pas echt hard werken. Die vrouw mag zeker die titel gebruiken en met trots! Misschien ligt het eerder aan jouw Engels en het vergeten dat google bestaat?
Beste Eline,
Goed dat je opkomt voor hardwerkende (vaak ondergewaardeerde) mensen, maar ik denk niet dat Serge iets tegen haar beroep heeft. Wel denk ik dat hij het suf vind dat mensen (van de toiletdame tot de CEO) zijn / haar functie ophemelen. Ik heb de indruk dat die opsmuk is waar hij op afhaakt. Dan weet je immers niet met wie je nou écht van doen hebt.
Volgens mij is de boodschap: je hoeft het allemaal niet mooier te maken dan het is, wees gewoon jezelf.
Al die mooipraterij vind ik ook tamelijk irritant. Achter de voordeur heeft iedereen wel een bak(je) shit en overal is er wel eens wat, dus laten we nou vooral niet met z’n allen doen of ons leven altijd alleen maar super geweldig is, vol zakelijke kansen, terwijl je honderd hobby’s uitoefent met 600 vrienden. Dat bestaat niet, als er nooit iets tegen zou zitten, zouden we ook de leuke dingen niet zo waarderen. Maar hey, het is ook prima als je toiletdame bent, daar je voldoening uit haalt, en graag met je buurvrouw koffie drinkt. En het is ook oke als je zelfstandige bent die in coronatijd even moeilijk aan werk komt en daardoor iedere dag een halve marathon loopt. Maar we zouden toch een stuk “echtere” gesprekken kunnen voeren als je het daar gewoon voor kunt uitkomen, terwijl je samen lekker een biertje drinkt ofzo zonder dat je de hele tijd hoeft na te denken over de meest fancy titel of fotofilter die je straks moet gaan kiezen.
@Serge, veel geluk. Hopelijk struikelt cupido straks zomaar bij je voordeur.
@Eline: ik heb juist veel bewondering voor mensen die het werk doen wat niemand anders wil oppakken. Daar gaat het inderdaad niet om. Het gaat om het mooier en anders maken van de dingen. Boodschap is: ‘ben gewoon wie je bent, durf daar trots op te zijn en er voor te gaan staan.’
Ik zie die lap tekst aan “hobbies” (ik houd van: salsa dansen, reizen, snowboarden, skiën, terrassen, paardrijden, bowlen, sushilover, Netflixen, bioscoop, stedentrips, yoga, fitness, kamperen, weekendjes weg) haast als een soort takenpakket uit een vacaturetekst, waardoor je weet wat er van je verwacht wordt.
Ik moet bekennen dat ik nooit heb overwogen op Tinder te gaan kijken, tot ik dit stuk las. Prachtig :D.
Wat ik interessant vind aan dit verhaal is dat iemand als Serge duidelijk een wens uitspreekt tegen de opsmuk, truukjes en andere methoden die worden ingezet om je profiel interessanter te laten lijken en iedereen die ik ooit heb gesproken hierover eigenlijk hetzelfde zegt: dat dit best irritant is en vaak leidt tot teleurstelling.
Tegelijkertijd blijven mensen dit massaal doen omdat het een heel effectieve methode blijkt te zijn om meer “matches” te krijgen en meer matches is meer kansen op een persoon met wie je het wel treft. Je profielfoto editen met een “hot date” graphic die suggereert dat Tinder een methode heeft om extra goede matches aan je te suggereren schijnt ook fantastische resultaten op te leveren.
Ik noem het zelf “dartpijltjesdaten”, gewoon zo veel mogelijk pijltjes naar een bord gooien tot er eentje een voldoende score raakt. Kennelijk werkt dat voor mensen, ik zou treurig worden van iedere mismatch of in de keuzestress schieten bij te veel matches. Maar goed, wat weet ik nu, ik ben heel happy alleen, heb een ge-wel-dig leven en ben lekker gek, dus wat zou iemand met die eigenschappen op Tinder zoeken?