Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
16 oktober 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Illutration of authors face

Jimmy (23) zit in het vierde jaar van de opleiding facility management. Hij woont in Den Haag op kamers, werkt daar als kok in een Spaans restaurant en reist dagelijks op-en-neer naar Rotterdam. Hij blogt over de dingen die hem opvallen. Zijn eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Blog

Ode aan de laatste loodjes

Gepubliceerd: 14 January 2020 • Leestijd: 1 minuten en 7 seconden • Jimmy

Nu ik in het vierde jaar zit gaat alles heel snel. Maar er moet ook nog een hoop gebeuren voordat ik op het podium mag gaan staan om mijn diploma in ontvangst te nemen. De laatste loodjes wegen behoorlijk zwaar.

En dan is het ineens 2020. Ik zit nu in mijn vierde jaar van de opleiding facility management, volg een minor inkoopmanagement en ga vanaf februari mijn afstudeerperiode in. Er komen dus nog veel deadlinestressmomenten aan waar ik mij doorheen moet worstelen.

De minor waar ik momenteel middenin zit, valt toch zwaarder dan van tevoren gedacht. Ik heb slechts twee à drie dagen per week echt les, maar buiten de lessen om moeten we zoveel extra dingen doen: beurzen, vakbijeenkomsten en bedrijven bezoeken, een aantal projectrapporten schrijven en diverse presentaties geven. Ik word er al moe van als ik het allemaal opschrijf.

Ik kan niet wachten tot het moment dat ik fulltime kan gaan werken en geld kan gaan sparen. Natuurlijk realiseer ik me wel dat ik de vrijheid die ik nu heb – en afgelopen studiejaren heb gehad – zal gaan missen, maar het lijkt me heerlijk om de deadlinestress niet meer te hoeven ervaren.

Ik weet niet of ik de enige ben maar ik heb het behoorlijk gehad met het schrijven van zelfevaluerende verslagen en stukken tekst, bah. Het voelt vaak zo onzinnig om wéér je leermomenten op papier te moeten zetten, als een grote theatershow. Een show waarin ik als student braaf mijn stukken schrijf aan de hand van het script – het beoordelingsformulier – want als je vanuit je eigen gedachten gaat schrijven scoor je nooit hoog.

Toch kijk ik terug op een fijne periode. Het was niet altijd even makkelijk om doorheen te komen, maar ik heb veel mogen leren en ben trots op het resultaat tot nu toe.

Wie weet ga ik het toch ooit nog missen, zelfs die laatste loodjes.

 Wil je op vrijdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top