Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Serge Feldmann was van 2011 tot 2024 studentendecaan op de HR en is nu senior beleidsadviseur studentenwelzijn. Hij blogt om de wereld een klein beetje te helpen veranderen. Zijn eerdere blogs lees je hier.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Ode aan mijn collega’s en de studenten

Gepubliceerd: 16 April 2020 • Leestijd: 1 minuten en 24 seconden • Serge

Wat mis ik ze. Mijn collega’s en de studenten. Ja oké, ik zie ze en spreek ze in Teams op mijn laptop. Maar het is by far niet hetzelfde. Het zit in al die kleine dingetjes die ik normaal voor lief neem, maar waarvan ik nu weet dat ze bijzonder zijn.

Het begint bij het binnenkomen al. Sandra, Kim of Patrick van de receptie die me in hun onvervalste Rotterdams welkom heten. Lian en haar dagelijkse dansje als ze me ’s ochtends groet, het geluid van de gehaaste hakken van Karlijn die net op tijd is, Evelien en haar oprechte warme interesse, en Eduard die altijd weer zo enthousiast als een kind een nieuw weetje vertelt. Het is allemaal onderdeel van mijn routine. Van weten dat alles goed is. Of dat het anders snel weer goedkomt.

We hebben tussen de bedrijven door veel gesprekken en lol met elkaar. En dat is superbelangrijk bij het werk dat we doen. We horen zoveel heftige dingen, zien zoveel grote en kleine pijn, problemen, stress en verdriet. Dat moet ook weer uit je systeem. En weinig dat zo goed werkt als praten en lachen. We zijn op elkaar ingespeeld en weten precies welke voorzetjes we elkaar kunnen geven om tot grote hoogten te komen. Dan zijn we als team echt in flow en dat is een te gek gevoel. Dat gun ik ieder team.

‘Hallo meneer, ik heb een afspraak met u, maar ik ben een beetje vroeg.’ De verwachtingvolle student in de deuropening. Die hoopvolle handdruk en het grijpen naar de tissues vergezeld van een: ‘Oh shit, en ik wilde niet gaan huilen!’ Of de student die – eenmaal veilig en vertrouwd – een vraag durft te stellen over de foto’s die in mijn kamer staan. Niets kan dat werkelijke contact vervangen.

Bereid je vast voor: het onderwijs zal hierna nooit meer hetzelfde zijn. We doen in no time enorm veel nieuwe ervaringen op die – ook voor de toekomst – bijdragen aan flexibilisering van het onderwijs en het oplossen van het eeuwige tekort aan ruimte. Teruggaan naar het oude is ondenkbaar. ‘A mind stretched by new experiences can never go back to it’s old dimensions.’

Maar collega’s en studenten: blijven jullie alsjeblieft zoals je bent. Doe straks in het post-coronatijdperk weer gewoon wat je altijd al deed. Er verandert al zo veel, zo snel.

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top