Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Profielen in tijden van corona: deel je verhaal

Gepubliceerd: 16 March 2020 • Leestijd: 1 minuten en 35 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De overheid heeft Nederland gevraagd zoveel mogelijk thuis te werken om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wij werken dus in ieder geval tot 6 april thuis, maar blijven je zo goed mogelijk op de hoogte houden. Help je ons nieuws te blijven maken?

Als journalisten zijn we gewend verslag te doen van nieuws. Het liefst waren we dan ook vandaag de verschillende locaties ingegaan om te ontdekken wie er nog in de panden zijn, wat ze er doen en waarom dat per se op locatie moet. Maar de overheid heeft de burgers gesommeerd om thuis te blijven en aan die oproep geven we gehoor.

De redactie van Profielen werkt dus de komende weken thuis en dat is even wennen. Vanmorgen vergaderden we voor het eerst op afstand. De collega’s zaten fris en fruitig voor hun webcam en terwijl we het geluid probeerden te regelen, hadden we tijd om elkaars woonkamers te bekijken. Af en toe hoorden we kinderen spelen of partners bellen op de achtergrond, maar het was te doen.

Bovenaan onze agenda stond de vraag: ‘Wat is onze rol de komende weken?’ Het is onze missie om nieuws voor en over de Hogeschool Rotterdam te brengen en we hebben besloten dat we dat ook op afstand kunnen. We vinden het belangrijk om voor jullie te blijven schrijven over de ontwikkelingen, panden die wel of niet open zijn, hoe de docenten het vinden om digitaal les te geven en hoe de studenten nu verdergaan met hun opleiding.

Deel je verhaal met ons

We kunnen ons werk de komende weken niet doen zonder jullie. Vertel ons wat jou bezighoudt in tijden van corona, dan kunnen wij dat delen met de rest van Hogeschool Rotterdam. Dus ben jij goed in thuisquarantaine omdat je dat eens eerder (al dan niet vrijwillig) hebt gedaan? Weet jij je tijd goed te gebruiken voor je studie of voor dingen waar je normaliter niet aan toekomt? Mail ons zodat we jouw tips en tricks kunnen delen.

Ben jij heel handig met digitale didactiek en zou je andere docenten wel een college willen geven? Dat lijkt ons gaaf en dat delen we graag. Heb je COVID-19 en wil je ons vertellen hoe het is, laat het ons weten, dan nemen we contact op. En doe jij (al dan niet met collega’s/klasgenoten) iets voor anderen, geef een gil, misschien kunnen we je wel helpen met aandacht of oproepjes.

Kortom, we zijn er de komende weken voor jou. En hoe meer je met ons deelt, hoe beter wij ons werk kunnen doen.

En in de tussentijd: be safe en zorg goed voor elkaar.

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to Profielen in tijden van corona: deel je verhaal

  1. Aan het thuiswerken op m’n device, werkt allemaal prima ondanks wat storingen hier en daar, maar mennnnnnnn wat mis ik mijn fijne bureaustoel en zit/sta bureau! Rugpijn!! Wat hebben we het normaal toch goed eigenlijk he! Werkze allemaal!

  2. Mijn zoon heeft net een les wiskunde achter de rug, mijn vrouw heeft een cursus van haar werk en zelf heb ik net overlegd met collega-decanen. En dat allemaal vanaf het eigen huisadres…

  3. Voor mij geen grote verandering tot wat ik voorheen deed. Wel fijn dat er nu geen aanwezigheidsplicht is. Het enige jammere is dat ik thuis minder goed geconcentreerd kan leren/werken dan op kantoor/de bibliotheek.
    Maar goed, ik zie deze extra vrijheid+verantwoordelijkheid wel zitten. Zou naar mijn mening wel vaker mogen kunnen. Alleen bij (voor mij) complexe vakken zou ik graag nog wel praktijkcolleges willen hebben.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top