Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 september 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Schrijfwedstrijd: Word jij de nieuwe studentenauteur van Nederland?

Gepubliceerd: 10 January 2020 • Leestijd: 1 minuten en 34 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Veel studenten dromen ervan ooit een roman te publiceren. Met de literaire wedstrijd ‘Wie wordt de nieuwe studentenauteur?’ maak je kans die droom te realiseren. De wedstrijd wordt georganiseerd door universiteits- en hogeschoolbladen samen met een literair agentschap. De winnaar krijgt hulp om zijn of haar roman gepubliceerd te krijgen.

Bokaal met daarin pennen, potloden, papier en puntenslijpers.
Dit artikel publiceerden we eerder in oktober 2019; vanwege de naderende deadline deze reminder.

Schrik niet: je hoeft niet meteen een hele roman in te leveren, maar alleen de eerste twee hoofdstukken of een afgerond kort verhaal (maximaal 1500 woorden) plus een A4’tje waarin je aangeeft waar het boek over gaat en waarom jouw roman publicatie waard is.

Aan de wedstrijd doen zestien universiteits- en hogeschoolbladen mee, die bij de Kring van Hoofdredacteuren Hoger Onderwijs zijn aangesloten. Elk medium kiest zijn eigen winnaar, die doorgaat naar de landelijke eindstrijd. De jury voor de inzendingen van de Hogeschool Rotterdam bestaat uit een afgevaardigde van het literair agentschap Sebes & Bisseling, collegevoorzitter Ron Bormans, blogger Femke Meijboom en de redactie van Profielen.

Alle winnaars krijgen een workshop aangeboden van literair agentschap Sebes & Bisseling. In deze workshop ga je aan de slag met je voorstel en krijg je adviezen om het idee te verbeteren.

Hulp bij het vinden van een uitgever

Na die ronde bekijkt een landelijke jury de voorstellen en wordt er een winnaar gekozen. De winnaar krijgt ondersteuning bij het voltooien van zijn of haar roman en het vinden van de meest geschikte uitgever. Met de hulp van de literair agent is de kans op het vinden van een uitgever groot.

Het literair agentschap Sebes & Bisseling werkt voor veel Nederlandse schrijvers, zoals Murat Isik, Manon Uphoff en Arjen Lubach. De literair agenten werken samen met auteurs om de best mogelijke versie van een manuscript bij uitgevers aan te kunnen bieden. Ook helpen ze auteurs bij het krijgen van een zo goed mogelijk voorschot en helpen ze met administratieve zaken en het regelen van lezingen.

Literaire ambities? Stuur je werk in!

Heb jij literaire ambities en wil je meedoen? Stuur dan je korte verhaal of de eerste twee hoofdstukken van je roman voor 1 februari 2020 naar de redactie van Profielen. Voor beide inzendingen geldt dat je óók een synopsis van je boek moet aanleveren en de reden waarom jij vindt dat jouw boek het publiceren waard is. Je kunt de inzending sturen naar: profielen@hr.nl onder vermelding van ‘Schrijfwedstrijd’.

Voor 1 maart 2020 zijn alle winnaars van de deelnemende bladen bekend. Die winnaars krijgen vervolgens een uitnodiging voor de workshop, georganiseerd door Sebes & Bisseling. Voor de zomer maken we bekend wie de nieuwe studentenauteur van Nederland wordt.

Tekst: Tosca Sel

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top