Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Femke Meijboom is tweedejaars student crossmediale communicatie aan de Rotterdam Academy (RAC). Ze is al sinds de brugklas gedreven bezig met schrijven en doet dat voor Profielen onder meer over lifestyle en het studentenleven.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Op kamers gaan? Dit heb je écht nodig

Gepubliceerd: 24 September 2019 • Leestijd: 1 minuten en 4 seconden • Femke

Daar sta je dan met je kloffie op straat. Als je op kamers gaat, heb je lang niet alles nodig waarvan je nu denkt het ooit te gaan gebruiken. Maar wat heb je dan wél nodig?

Vorig jaar zou ik last minute het huis uitgaan voor een schrijfopleiding en ik had nog nooit iets voor mijn uitzet bij elkaar gespaard. Stress? Jazeker. Rolde al het geld desondanks over de toonbank? Helaas wel. Thank God kwam ik er vroegtijdig achter dat de opleiding tegenviel en ik dus niet als een malle uitzet hoefde te regelen. Maar het zette me wel aan het denken.

Er is een grote kans dat jouw slaapkamer gelijk je woonkamer zal zijn, dus houd rekening met een tafeltje. Maar koop je ook een blender voor die fitgirl-smoothies die je op Instagram ziet? Is een oventje een must of bak je de pizza’s in een pan op het fornuis? Yup, dat komt uit een lifehackvideo op Instagram. En koop je een pizzasnijder of knip je de pizza gewoon doormidden met een schaar?

Ik wist echt niet wat ik nodig had, dus ik kocht maar raak. Koffiemokken, borden, nog geen bestek, maar wel glazen, apparaten, peper-en-zoutmolen, en ik kreeg een set keukenmessen cadeau. Ik vond laatst ook heel random een taartschep en juslepel in mijn verzameling, een cadeautje van oma.

Een tip: je hoeft niet alles nieuw te kopen. Check bij familieleden of zij nog iets op zolder hebben staan waar jij nog nieuw leven in kunt blazen, schaf meubeltjes tweedehands aan.

Mijn nummer-1-tip: houd een dag of drie bij wat je écht gebruikt als je thuis bent. Je zult je verbazen hoe vaak je de theedoek pakt of toch die vochtige doekjes om gauw te poetsen. Schoonmaken hoort erbij, maar die zwabber kan dus echt wel van je lijstje.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Op kamers gaan? Dit heb je écht nodig

 1. 1.) Een uitvalbasis wanneer je huisgenoten te luid zijn
  2.) Ergens in je buurt een ruimte waar je in alle rust en stilte je boeken kan lezen
  3.) Een redelijk betalende baan met uitzicht op doorgroeimogelijkheden zodat je niet hoeft te bedelen bij DUO om een lening en met goed sparen wat geld kan sparen.
  4.) Een afsluitbare ruimte waar je drank niet gejat kan worden. Of een slot op je deur. Maar ja, kamers he? Als je er al een weet te vinden.

 2. Laat je inspireren door wat er in het starterspakket van de IKEA zit, en zoek die onderdelen dan bij elkaar bij de kringloopwinkel, ben je super goedkoop uit. Vraag je ouders/ grootouders/ tantes en ooms welke pannen ze zelf niet gebruiken en aan jou willen doneren? Goedkoop en vaak goede kwaliteit voor niks… Zet een advertentie op marktplaats dat je de spullen van iemand die weer terug naar huis gaat wilt overnemen … Swan market … etc. Met een beetje creativiteit en een beetje af kijken bij het kant en klaar aanbod, kom je een heel eind… Daarna op youtube, etsy etc. kijken hoe je het allemaal naar je eigen smaak kunt maken en voilâ.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top