Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 december 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

1350 prikken voor jongeren in Rijnmond in laatste twee weken

Gepubliceerd: 14 September 2021 • Leestijd: 1 minuten en 12 seconden • Nieuws

De extra actie die de GGD Rotterdam-Rijnmond de laatste twee weken ondernam om studenten en andere jongeren zich te laten vaccineren tegen corona heeft voor 1350 extra prikken gezorgd.

Vaccinatietent naast de vijver op locatie Museumpark van de Hogeschool Rotterdam
De GGD opende vijf nieuwe priklocaties, waaronder deze op HR-locatie Museumpark.

Onder andere op de priklocatie aan de Kralingse Zoom kunnen studenten – en anderen – zonder afspraak terecht om zich te laten prikken met Pfizer. Samen met de priklocatie aan het Benthemplein (bij ROC Zadkine en het Grafisch Lyceum) zorgde dit voor 350 prikken. Aan het Benthemplein waren dat er duidelijk minder dan aan de Kralingse Zoom en daarom gaat deze locatie voorlopig dicht, meldt een GGD-woordvoerder.

Nog eens vijf vaccinatielocaties bij onderwijsinstellingen

De GGD startte deze week met nog eens vijf andere vaccinatielocaties bij onderwijsinstellingen: Museumpark (de HR), Posthumalaan (HR en Inholland), Koperpad (Albeda College), Rosestraat (Albeda) en aan de Sportlaan in Spijkenisse (Zadkine). De openingsdagen en –tijden kun je vinden op de site van de GGD.

De GGD registreert niet aan welke onderwijsinstelling de studenten die langskomen studeren. De woordvoerder: ‘We hebben wel ervaren dat we een divers publiek hebben kunnen bedienen. Veel internationale studenten, studenten die eerst nog twijfelden en vragen hadden en studenten die het prettig hebben ervaren om samen met iemand te komen of dat het heel toegankelijk was. Er is natuurlijk ook een groep studenten die zich al heeft laten vaccineren. De studenten zijn woonachtig in deze regio, maar ook erbuiten.’

Buurtgericht acties

In totaal zijn 1350 jongeren – geboren na 1996 – de laatste twee weken ingeënt. Bij dat totaal van 1350 vaccinaties zitten onder andere jongeren die via de tijdelijke open inloop en andere buurtgerichte locaties binnenkomen. De woordvoerder: ‘Zoals het Afrikaanderplein, Pier 80, en het buurthuis in Schiedam. Over het algemeen is het ook zo dat steeds meer jongeren zich laten vaccineren op de vaste open-inlooplocaties. Er worden ook nog steeds afspraken gemaakt door de groep jongeren.’

Tekst en foto: Jos van Nierop

 Wil je op vrijdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top