Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
5 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

2021 is van start! Hoe zit het met de goede voornemens?

Gepubliceerd: 4 January 2021 • Leestijd: 2 minuten en 55 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Een nieuw jaar is van start. Veel mensen namen zich weer voor om iets nieuws te beginnen of iets ouds af te zweren. Hoe zit het met de goede voornemens voor 2021 van onze bloggers?

Ramona: Altijd blijven ontwikkelen

Een nieuw jaar, nieuwe kansen? Het klinkt leuk maar een nieuw jaar verandert niks aan je kansen. Elke dag staat open voor nieuwe kansen. Elk moment van het jaar kan je ervoor kiezen iets te veranderen in je leven. Ik zelf doe dan ook niet per se aan goede voornemens, maar ik probeer mijzelf wel altijd te blijven ontwikkelen. Blijven ontwikkelen is naar mijn idee het allerbelangrijkste.

Een goed 2021 toegewenst!

Jonnick: Iers leren!

Ik wil dit jaar serieus werk maken van Iers leren.

Iers is een weinig gesproken maar unieke taal, die niet echt aan wil slaan onder de grotere bevolking, en dus ook niet echt onder mijn eigen familie. Sinds ik mij meer heb verdiept in de geschiedenis van de taal, ben ik stelliger gaan vinden dat ik een kleine verantwoordelijkheid draag in het voortzetten van een taal die zonder nieuwe sprekers uiteindelijk verloren zou gaan.

Nikky: Mijn gebrekkige ik blijven

Goede voornemens? Als meester-uitsteller zou ik dit fantastisch moeten vinden. Niet direct iets verbeteren, maar een jaar lang alles ophopen en in één keer doen. Dat is precies mijn stijl. Maar nee, ik heb geen goede voornemens. Ik blijf mijn gebrekkige ik en dat is goed genoeg.

Darice: Het hele jaar door goede voornemens

Ik ben jaren geleden gestopt met goede voornemens voor het nieuwe jaar. Alsof per 1 januari alles magisch anders is. Persoonlijk focus ik liever op een aantal goede voornemens die ik gedurende het jaar aanpas waar nodig. Doe regelmatig een goede daad, eet gezonder, leer iets nieuws. Het is echt limiterend om te denken dat we alleen op 1 januari goede voornemens kunnen maken.

Zeyad: Aan docent-skills werken

Mijn voornemens voor 2021 zijn mijn derde jaar van de opleiding bedrijfskunde succesvol afronden en vanaf september met de minor ‘Docent als coach’ starten, zodat ik aan mijn docent-skills kan werken om bijvoorbeeld vaardigheden zoals lesgeven en coachen te ontwikkelen. Daarnaast zou ik graag meer vakinhoudelijke kennis op het gebied van organisatiekunde willen leren.

Serge: Zinvolle kleine stappen zetten

Mijn goede voornemen? Dat ik die niet doe. De meeste sneuvelen tenslotte al rond blue monday als gevolg van de 3 G’s: Gemak (verandering is lastig), Gewoonte (patronen zin hardnekkig) en Genot (wat geeft het snelste het meeste genot). Wat wel? Een gewoonte maken van zinvolle verandering in kleine stappen, bijvoorbeeld: De komende week doe ik dagelijks een half uur intensieve inspanning.

Marijn: Ron Bormans meer lastigvallen

Een tekstje over goede voornemens, dat is een opdracht zeg. Ik ben tijdens mijn stage al de hele tijd met leerdoelen bezig, dat zijn ook goede voornemens toch? Behalve dat ik ze niet zelf mag bepalen. Ik ben wel blij met mijzelf. Misschien volgend jaar Ron Bormans (onze collegevoorzitter) nog wat meer lastigvallen over onderwijsdemocratie?

Corstin: Meer tijd maken voor gezelligheid

Mijn goede voornemen om vaker les te geven op Museumpark en minder vanuit mijn eigen huis achter mijn pc.
Daarbij wil ik ook meer ruimte maken voor gewone gezelligheid en slap geouwehoer.

Een fijn 2021 gewenst!

Senad: Voornemens zijn grote onzin

Als irritante pseudo-intellectueel, betweter en stoere sukkel is het mijn door het universum toebedeelde roeping om te verkondigen dat voornemens voor het nieuwe jaar grote onzin zijn. Het is een tijdelijke dopamine-push voor mensen die heel het jaar te lui zijn om aan zichzelf te werken of iets aan hun fouten te doen. Wacht nooit op januari om je leven te veranderen – gooi jouw sigaretten en jouw egoïstische (binnenkort ex?) partner uit het raam, begin nu!

Jean-Marie: Meer genieten

Mijn goede voornemen voor 2021: meer te genieten van mijn successen!

Jennifer: Geen jaarwisseling nodig

Goede voornemens zijn een ding waar ik eenmalig aan heb meegedaan. Niks voor mij. Ieder jaar is anders en je kan kortom niet voorspellen hoe alles gaat lopen. Als ik begin dit jaar als goed voornemen had gehad om veel verre reizen te maken of te genieten van tijd met de familie, dan hadden die zo in de prullenbak gekund. Doelen stel ik het hele jaar door, van moment tot moment. Daar heb ik geen jaarwisseling voor nodig.

Ben jij dit jaar gestart met goede voornemens? Heb je je laatste sigaretten in de haard gegooid, een planner aangeschaft of een weegschaal thuis laten bezorgen? We lezen ze graag in de comments! We wensen je hoe dan ook een heel mooi 2021!

Tekst: Profielen-bloggers, Edith van Gameren
Illustraties: Aileen Melief (portretten), studio Krelis

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to 2021 is van start! Hoe zit het met de goede voornemens?

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top