Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
8 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Sanne Groen (21) is tweedejaars student crossmediale communicatie aan de Rotterdam Academy. Ze schrijft voor Profielen over alles waar zij van *aan* gaat.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

2021 wordt hét jaar! (Om ons uit deze diepe put te graven)

Gepubliceerd: 5 February 2021 • Leestijd: 1 minuten en 14 seconden • Sanne

Op een of andere manier begon ik 2021 met dezelfde gedachten als 2020: dit wordt hét jaar. Waarom? Dat vraag ik mijzelf ook af. Ik weet in welke situatie we zitten en kon dus verwachten dat we weer tot 2 maart thuis werken, studeren, sporten, hobbyen en de tijd weg-Netflixen.

Om 20.57 uur het huis binnenlopen omdat we geen parkeerplekje konden vinden is absoluut het spannendste wat me is overkomen afgelopen maand. Of was het toch (spoiler alert!) het vertrek van de drie Nederlanders uit het Big Brother-huis? Meer dan dat zal het in ieder geval niet zijn.

Alsnog zijn er voor mij genoeg kansen om dit hét jaar te laten zijn. Ik ben tenslotte net begonnen aan mijn afstudeerstage. Op een plek waar ik, net als de meeste Nederlanders, de hele dag achter mijn scherm zit en tijdens de lunch een blokje om loop.

Wellicht zal je me nu een zeikerd vinden, want ook met al deze verveling heb ik het beter dan mensen die op de IC liggen. Maar laat het duidelijk zijn dat waar ik het heb over pure verveling en coronamoeheid, ik mijn vrienden zie kampen met echte mentale problemen.

Ik ben er absoluut voor om het algemeen belang na te streven, maar is die 0,6 procent wereldwijde sterfte het algemeen belang nog wel? Uiteraard zie ik ook liever helemaal geen sterfte, maar steeds vaker gaat de vraag door mijn hoofd of de huidige maatregelen niet meer schade veroorzaken dan ze voorkomen.

Een toename in mishandeling, eenzaamheid. Gemiste diagnoses en operaties. Heel wat meer angststoornissen. Het doet mij vrezen voor wat er komen gaat. Graven we onszelf niet in een nóg diepere put waar we, wanneer iedereen dan eindelijk gevaccineerd is, nog moeilijker uitkomen?

Ik zou niet in de schoenen willen staan van de mensen die de keuzes voor het land moeten maken, maar wel zou ik ze willen aanraden om alvast een leger psychologen en artsen klaar te zetten die het puin van het afgelopen jaar zo snel mogelijk kunnen opruimen.

Misschien snap ik nu waarom ik 2021 opende met dezelfde gedachten als 2020: uit hoop en de noodzaak om te kunnen leven, groeien en ontwikkelen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top