Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
17 januari 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Dit zijn de vijf finalisten van de Student van het Jaar 2021 verkiezing 

Gepubliceerd: 10 December 2021 • Leestijd: 3 minuten en 8 seconden • Nieuws

De lijnen zijn gesloten, de stemmen zijn geteld en we weten nu welke vijf studenten door zijn naar de finale van de Student van het Jaar 2021 verkiezing. 

Dit jaar zijn er 27 studenten genomineerd voor de verkiezing. Afgelopen week hebben duizenden mensen de prachtige, warme bijzondere en inspirerende nominaties gelezen en werden er meer dan 3000 stemmen uitgedeeld.

Alle genomineerden zijn bijzonder, maar de vijf studenten met de meeste stemmen zijn door naar de volgende ronde van de verkiezing. In willekeurige volgorde zijn dat:


Mahmut Mazlum, derdejaars commerciële economie (global marketing & sales)
Mahmut werd genomineerd door een team docenten dat hem beschreef als ‘dapper’, ‘een schat’, ‘gedreven, gemotiveerd en goedlachs’ en ook nog eens ‘heel commercieel’. Uit de nominatie blijkt dat deze student al z’n talenten inzet om verder te komen: ‘Mahmut heeft zijn talent voor het laatste project in jaar twee slim gebruikt. Hij heeft een complete analyse gedaan van de online activiteiten en het online marketing en sales potentieel van de organisatie. Hieruit kwamen ontzettend veel mooie bruikbare tips voor de betreffende organisatie. Aan het einde gaf hij ook zijn visitekaartje: “Mocht u nog een goed bedrijf zoeken om dit ook uit te werken, dan zou ik dat voor u kunnen doen vanuit mijn eigen bedrijf!” Mahmut loopt nu stage binnen zijn eigen bedrijf Mazadesign.’

Zeyad al Mumar, vierdejaars bedrijfskunde
Ook dit jaar is Zeyad de meest genomineerde student en dat is niet verrassend. Hij is hoofdpeercoach en helpt mee met het ontwikkelen van een onderwijsprogramma dat de overstap van het mbo naar het hbo moet verkleinen. De student die nog geen tien jaar in Nederlands is, stroomde na het mbo door naar de Ad management, slaagde daar cum laude voor, ging meteen door met de bachelor bedrijfskunde en bezint zich nu op een hbo-minor. Ook schrijft hij blogs voor Profielen en publiceerde hij afgelopen jaar het boek ‘Word de student van het jaar’, waarin hij andere studenten handvatten geeft zichzelf te overtreffen. Uit z’n nominaties: ‘Ik vind hem een voorbeeldstudent en ik verwacht dat hij nog meer in de toekomst gaat bereiken’ en ‘hij is een behulpzaam en leergierig persoon die anderen ondersteunt in hun ontwikkeling en voorziet van constructieve feedback’ en ‘Zeyad is altijd bereid anderen te helpen’.


Vera Hoogerboord, tweedejaars verpleegkunde
Vera’s eerste studiejaar was een pittig jaar. Uit haar nominatie: ‘Ondanks zware persoonlijke omstandigheden, heeft ze in een jaar haar propedeuse weten te halen. Je propedeuse halen terwijl je vriend een behandeling tegen kanker ondergaat en jij niet van zijn zijde wijkt, is een prestatie op zich, maar Vera heeft zich daarnaast ook enorm ingezet voor de opleiding. Ze is inmiddels peercoach van een groep en heeft bijvoorbeeld ook meegedaan aan een informatiefilmpje voor aankomend verpleegkundestudenten.’ Vera bezit volgens de docenten die haar nomineerden alle eigenschappen die een goede verpleegkundige moet bezitten: ‘Ze is gemotiveerd, gestructureerd, kritisch op een constructieve manier, een enorme doorzetter en een aanpakker!’

Jonnick Kirwan, vijfdejaars lerarenopleiding maatschappijleer
Student en blogger Jonnick blogt voor Profielen en draagt op vele andere manieren bij aan het maatschappelijke debat binnen de hogeschool. Uit z’n nominatie: ‘Hij zet studenten en medewerkers van de hogeschool aan het denken en snijdt onderwerpen aan die actueel, relevant en urgent zijn. Hij doet dit met prachtig taalgebruik, perfect toegesneden op het publiek en bovendien op inclusieve en respectvolle wijze – zonder moeilijk onderwerpen uit de weg te gaan.’ Daarnaast heeft de docent in opleiding een belangrijke bijdrage geleverd aan de racisme-tafels, waar hij een adviserende rol had. Naast z’n studie werkt Jonnick voor ProDemos, een centrum dat voorlichting geeft over burgerschap, rechtsstaat en democratie. Zo draagt hij binnen en buiten de hogeschool bij aan het maatschappelijke debat.

Carlijn Akkermans, derdejaars ergotherapie
Carlijn is genomineerd omdat ze volgens de docent die haar genomineerd heeft een mooie prestatie heeft geleverd in haar tweede jaar, toen ze een voortrekkersrol had in het project VRiend. VRiend is een robot met ingebouwde 360-gradencamera. De camera kan gekoppeld worden aan een virtual reality-bril en zo krijg je vanuit je huis of (ziekenhuis)bed toch de beleving mee. Het zorgt ervoor dat je bijzondere momenten met je familie, vrienden en kennissen kunt beleven alsof je er werkelijk bij bent. Carlijn heeft met een team uitgezocht of en hoe VRiend in de zorg ingezet kon worden en na testen verbeteringen doorgevoerd. Ze was de schakel tussen techniek en zorg en ze is blij dat ze op deze manier kennis heeft kunnen maken met zorgtechnologie.

De komende dagen worden alle finalisten geïnterviewd, daarna worden hun interviews gebundeld en naar onze redactieraad gestuurd die als onafhankelijke jury de volgorde in het klassement zal bepalen. Maandagmiddag 13 december maken we de nummer 5 bekend, vrijdag 17 december huldigen we de Student van het Jaar 2021.

Tekst: Tosca Sel
Illustratie: Demian Janssen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Reacties

Laat een reactie achter

50 Responses to Dit zijn de vijf finalisten van de Student van het Jaar 2021 verkiezing 

 1. Mahmut helpt jongeren op vrijwillige basis. Zijn maatschappelijk inzet bewonderd en inspireert me. Toppertje eerste klas.

 2. Mahmut! Je basisschool klasgenoot Tristan hier. Vanaf de basisschool ben je altijd jezelf gebleven, bij voor en tegenspoed. Je bent een voorbeeld voor velen, HR doet er goed aan door jouw naam forever te koppelen als student van het jaar. (in mijn ogen van de eeuw)

 3. Mahmut is een zeer gedreven werker met ambities. Ik vind dat Mahmut deze award verdiend omdat Mahmut niet alleen binnen de studie bezig is met zijn zelfontwikkeling, maar daarnaast ook meerdere ondernemingen heeft lopen met verschillende doeleinden. Om dit voor elkaar te krijgen heb je een sterke discipline nodig, de ervaringen die Mahmut met het ondernemen vergaard helpt hem om zo tijdens de studie tot betere resultaten te komen. De ervaringen en tips die Mahmut vergaard gebruikt die ook om medestudenten te helpen en op het rechte pad te zetten. Al met al is Mahmut een zeer gedreven, gedisciplineerde jongen die niet alleen aan zichzelf denkt, maar ook tijdens het zelfontwikkelingsproces zijn medestudenten helpt.

 4. De hardste werker die ik ken! Mahmut verdiend deze dubbel en dwars. Hij is een echte team player!

 5. Mahmut! Jonge jongen die zijn dromen werkelijk aan het waar maakt en motiveert jongeren

 6. Mahmut is een persoon die als hij een visie heeft, hij er alles aan zal doen om het te bereiken. Hij geeft met alles altijd 200%, al is het tijdens het zaalvoetballen of bij het werken aan een nieuwe opdracht. De werkmentaliteit die hij heeft, zie je maar heel weinig terug bij anderen. Daar kan je alleen maar bewondering voor hebben!! En wat het belangrijkste is, is dat hij altijd lekker zichzelf blijft.

 7. Mahmut! Super toffe gastcollege gehad op het Fontys. Erg inspirerend en fijn om naar te luisteren. Keep up the good work

 8. Mahmut is heel lief aardig spontaan mens. Staat altijd klaar voor andere. Je bent een Topper !!

 9. Mahmut verdient dit het meeste.
  Hij doet alles wat hij kan om zo goed mogelijk uit de hoek te komen!!!

 10. Mahmut heb ik leren kennen via social media, zo veel geleerd van deze jongen.. dan te beseffen dat ik heb persoonlijk 0x heb ontmoet, inspiratiebron en voorbeeld voor velen!

 11. Mahmut verdient deze titel! Een inspirerend verhaal en een voorbeeld voor velen. Een jongen die nog veel mooie dingen gaat waarmaken, en velen zal inspireren. Ik duim voor hem!

 12. Mijn stem gaat uit naar Mahmut. Super nederige meedenkende hardwerkende persoon. Zeker een inspiratie naar zijn leeftijdsgenoten en andere ondernemers!

 13. Mahmut is voor mij de winnaar super intelligente guy die weet wat hij doet.

 14. Mahmut is een voorbeeld voor vele anderen, zijn inzet & doorzettingsvermogen zijn boven gemiddeld! Ik weet dat je altijd het maximale uit elke opdracht wilt halen en hoop dat je dit nog lang kan volhouden. Alle vertrouwen in je!

 15. Mahmut is een een bescheiden jongen die je altijd alleen maar wilt helpen. Gedreven, gemotiveerd, behulpzaam en stelt je nooit teleur. De successen die hij bereikt heeft in zo’n korte periode is ongekend en daarvoor verdiend hij naar mijn mening ook de spotlights!

 16. Mahmut is de inspirerende, hardwerkende en motiverende superster. Hij mij op persoonlijk vlak al zoveel stappen laten maken als mens en als beginnend ondernemer. Dit wordt een legendarisch persoon, slim om dat als school nu al te erkennen!

 17. Mahmut ken ik al van jongs af aan! Hij is iemand die zijn omgeving altijd motiveert en vooruit helpt. Ik gun hem het allerbeste in het leven en dus ook deze prijs! Succes gozer ga zo door !

 18. Mahmut helpt graag mensen om hun doel te behalen. Zijn doorzettingsvermogen inspireert mij en vele anderen!

 19. Mahmut is een hele spontane persoon, hij ontwerpt zijn eigen producten, hij staat 1000% klaar voor iedereen en gemotiveerd om zijn producten te verkopen aan de klanten waar ze tevreden kunnen zijn en dat ze met kwaliteit kunnen gebruiken. Voor de rest Mahmut veel succes met je ondernemings beroep en ga zo door strijder.

 20. Man man man wat is Mahmut toch een goeie jongen. Heel behulpzaam en zal je altijd oprecht vertellen wat hij van iets vind. Hij is niet heel goed in tafelvoetbal, maar gelukkig wel in heel veel andere dingen, zoals ondernemen. Deze is voor jou Mahmut!! Verdiend!!

 21. Ondernemer met een brede visie die hard werkt, niet bang om iets nieuws uit te proberen en zijn tijd te stoppen in het leren van skills, de resultaten spreken daarna voor zich! #Mahmut

 22. Mahmut topper, deze is verdiend na alles wat jij bereikt hebt de afgelopen tijd! Ga zo door!

 23. Mahmut inspireert en motiveert. Hij is een uniek persoon waar we nog veel van zullen horen. Een harde werker en deze titel heeft hij 100% verdiend!

 24. Ik zie je nog als 16 jarige bij me binnen lopen in de Jumbo… Mahmut. Wat heb jij je de afgelopen jaren ontwikkelt als mens! Hogeschool mag blij zijn dat je ondanks je mijlpalen gewoon lekker door blijft studeren. Ik weet dat je ook niet van de spotlights houdt, je deelname zal vast wel weer een groter doel hebben die je zoals gewoonlijk bescheiden voor jezelf houdt net als in de Jumbo.

 25. Mahmut verdient deze titel het meeste! Alles wat hij al heeft bereikt en nog gaat bereiken

 26. Mahmut is iemand die weet wat hij wilt en ook alles eraan doet om dat te bereiken! Daarnaast is Mahmut een persoon die altijd klaar staat om je te helpen!

 27. Als er iemand is die het verdiend heeft is het onze topper Mahmut wel! Ik heb het genoegen gehad om meerdere keren met hem te mogen samenwerken en hij heeft me veel geleerd en geholpen! Ik heb respect voor hoe hij zich inzet voor waar hij in gelooft en hij gaat 100% voor zijn doelen. Het is een student die nu al een succesverhaal heeft en ik weet zeker dat hij alleen nog maar meer gaat bereiken. Hij doet niet alleen veel voor zijn medestudenten, maar ook voor onze school. Een ware student van het jaar dus. Hij is heel down to earth en houdt niet van opscheppen maar deze jongen verdient het om een keer in het zonnetje gezet te worden. Daar werkt hij namelijk super hard voor. Succes Mazza wat je medestudenten betreft ben jij onze student van het jaar!

 28. Vera is niet voor niets bij de laatste vijf geëindigd. Wat ben jij een bikkel. Zo hard gewerkt aan en voor je studie. Gedreven, gemotiveerd, zorgvuldig, zorgzaam, gepassioneerd voor je (toekomstige) vak.Er zijn voor je medestudenten maar vooral er zijn voor jou Bart. Diepe buiging en alle liefde en stemmen voor Vera!

 29. Mahmut is een jongen waar ik al lang met veel trots en lof naar kijk. Het doet me goed om deze jongen vanaf jongs met veel liefde en passie te zien doen waar hij het meest gelukkig van wordt. Dagelijks motiveert hij veel leeftijdsgenoten om een beter persoon te zijn en dit brengt altijd een glimlach op mijn gezicht. Ik ken de andere studenten niet, maar ik weet wel dat ze van goede huizen moeten komen om deze jongen te verslaan ! #Maza

 30. Het is toch unaniem duidelijk!! Mahmut 4 president, als zo’n getalenteerde jongen zo veel mooie reacties ontvangt weet je dat je verschil maakt in levens. Zonder veel volgers ben je invloedrijk.

 31. Mahmut Mazlum zet zich in voor de opleiding, voor jongeren die kampen met depressies en heeft zelf ook te verdragen gehad. 2021 was een rollercoaster voor jou, maar jij bent die positieveling die overal een oplossing voor vindt. Wat ik mooi vind is dat jij geen gebruik maakt van de zwakten van anderen om jezelf op te hemelen, maar dat jij ten alle tijden dichtbij jezelf blijft. De intenties die je in mei had toen je mij uit ellende hielp lees ik nu nergens terug om punten te scoren. Dat maakt jou de winnaar, de kampioen van het volk! Met mij lees ik (gelukkig) de dankbaarheid van je anderen naasten af.. dat jij zo veel mensen hebt die zo positief & vol lof over je zijn zegt in mijn ogen: the undisputed champion!!!

 32. Mahmut is een erg enthousiaste en spontane gozer en erg gemotiveerd en doet zeker z’n best!!

 33. Ik hoop dat Mahmut Student van het jaar wint. Dat zou meer dan verdiend zijn!

 34. Mahmut zeker een leergierige jonge man die van niets komt en iets van zijn leven probeert te maken veel passie heeft hij voor zijn werk keep the good work up bro you got this

 35. Laat ik het zo stellen. Als je Mahmut als een volwaardig ondernemer ziet en niet als een student. Dan heb je het “vak” student wel uitgespeeld, toch?!

 36. Mahmut is een enthousiaste, gepassioneerde en hardwerkende ondernemer. In een paar jaar tijd ontzettend veel bereikt en dat zal alleen maar meer worden. Respect! Wat mij betreft gaat de award van Student van het Jaar zeker weten naar hem.

 37. Mahmut is één van de oprechtste en inspirerende jongen die ik heb ontmoet. Mahmut staat altijd, naast dat hij het zelf regelmatig erg druk heeft, toch voor je klaar. Mahmut is het ideale voorbeeld van een topstudent (je best doen op school, maar daarnaast in je vrije tijd keihard aan je toekomst werken).

 38. Geen twijfel over mogelijk, Mahmut je verdiend het! Een motivatiebron voor vele en staat altijd klaar om andere te helpen.

 39. Als docent heb ik met Mahmut gewerkt toen hij peercoach was bij mijn projectklas! Mahmut is intelligent, nuchter, heel vriendelijk, scherp en ontzettend ambitieus wat zich o.a. uit in zijn ondernemerschap! Zoveel bewondering voor hem! Go Mahmut!!!

 40. Ik heb veel bewondering voor Jonnick, vooral omdat hij vecht voor gelijke behandeling en diversiteit in de breedste zin. Zijn columns en denkwijze zorgt ervoor dat mensen aan het denken worden gezet, en probeert zo de maatschappij te veranderen. Mijn stem heb je, Jonnick!

 41. Mahmut Verstappen, jij bent onze kampioen van GMS! Je carrière gaat met 300 km p/u. Maar jij blijft met beide benen op de grond.

 42. Go Mahmut, de terechte winnaar. 70% van de comments gaan over onze student van het jaar, MAHMUT.

 43. Mahmut inspireert mij. Ik heb respect voor hoe hij werk en school combineert.

 44. Mahmut wordt een grote! Ik ga me inschrijven bij Hogeschool Rotterdam omdat Maza daar loopt. Respect voor wat hij doet, hoe hij is en je ziet het: voor velen een bijzonder mens. De support is van ongekend niveau, dat kan niet voor niks zijn.

 45. Hi Mahmut-fans,

  Wij begrijpen jullie enthousiasme over Mahmut en vinden het tof dat jullie de moeite nemen zo liefdevol te reageren. De finale wordt niet beslist op basis van stemmen of reacties op dit bericht. Een onafhankelijke jury buigt zich momenteel over de interviews met de vijf finalisten en zal beslissen op welke volgorde de top 5 zich ontrolt.
  Eind van de middag komt de #5 online.

  Grts Tosca Sel
  Hoofdredacteur Profielen

 46. Mahmut laat zien dat je overal kunt komen zolang je maar hard werkt!

 47. Ik heb veel bewondering voor Vera.
  Zo hard gewerkt voor haar studie. Gedreven, gemotiveerd, zorgzaam en gepassioneerd. En dit alles terwijl het in de privé situatie ook erg pittig was. Er zijn voor je vriend en je medestudenten. Een dikke pluim!

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de persoon spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top